Acasa BusinessEconomic UPDATE. Despagubiri pentru Rosia Montana. Gabriel Resources face precizări

UPDATE. Despagubiri pentru Rosia Montana. Gabriel Resources face precizări

scris de C.P.
310 Afisari

UPDATE: Jonathan Henry, CEO Gabriel Resources, face precizări în legătură cu articolul din The Globe and Mail:

Ca o clarificare a declaraţiilor publicate în numele meu în presa internaţională, doresc să subliniez că nu am declarat niciodată cele citate în forma respectivă şi că declaraţiile mele au fost citate greşit. Între timp, declaraţiile au fost corectate de către publicaţia The Globe and Mail. Am cel mai profund respect pentru România, pentru cetăţenii săi, pentru Guvernul României şi pentru Parlament. Doar românii şi România vor decide ce este în interesul ţării. Deşi este firesc pentru orice companie să facă ceea ce este necesar pentru a-şi proteja interesele – şi nici Gabriel Resources nu face excepţie – vom lua act de orice decizie luată de Guvernul sau Parlamentul României. Compania va furniza toate informaţiile necesare pentru ca oamenii să poată luă o decizie în deplină cunoştinţă de cauză. Decizia finală va aparţine, fără discuţie, Guvernului şi Parlamentului României şi, în ultima instanţă, cetăţenilor României.” JONATHAN HENRY, CEO Gabriel Resources

Jonathan Henry, CEO-ul Gabriel Resources, a  declarat, la Londra, că, în cazul în care România va bloca proiectul de explorare minieră de la Roșia Montană, compania canadiană va cere statului român despăgubiri de patru miliarde de dolari.

Gabriel Resources ar putea cere patru miliarde de dolari dacă proiectul Roșia Montană va fi blocat

Jonathan Henry a spus că România va atrage investiții străine mult mai greu de acum înainte, în cazul care proiectul va fi respins.

Suma de până la patru miliarde de dolari va fi obținută în urma unor procese pe litigii comerciale, în care statul român va fi atras în perioada următoare.

Compania canadiană este interesată de 15 ani de resursele de aur și argint de la Roșia Montană, iar de șase ani încearcă prin diferite căi să obțină contractul de exploatare, însă au fost mai multe probleme cu mediul puse de guverne consecutive din România.

17 comentarii

ValVerde 11-09-2013 - 17:11

Oops !!!

Congo, Ciufulici si MalVerde pun mina de la mina si platesc mizilicu’

Tache 11-09-2013 - 17:58

Nu-i prost cel care cere, este prost cel care da !

digital 11-09-2013 - 18:06

amândoi sunt proști, deopotrivă!

UnUL 11-09-2013 - 21:06

Problema e ca suma ce va fi platita va fi stabilita de o instanta internationala. Si va fi scoasa tot din buzunarele noastre.

jan dinu 11-09-2013 - 17:40

– TRIB PATIBULAR – :
Donati toata TRANSILVANIA …investorilor strategici (cu anexe secrete ) …
shi scapati de litigii . Se stie ca evreii au avocati talentati shi vor
cistiga oriunde …chiar shi in fatza curtilor de – shtabori in ROMAnia !
Nu aveti alta shansa …daca mai aminati un an doi se dubleaza suma $$$ !
JD-USA

Antibasistul 11-09-2013 - 18:01

Bull shit!

digital 11-09-2013 - 18:09

știai mă țhighane că și muya ta se dublează?!
”de trei ori!”
hahaha!

jan dinu 11-09-2013 - 18:15

Pentr-o portie de iahnie …
Dati votu la mafie …
Ce sta pe capu vostru
Prinshi bine in capastru !
JD-USA

digital 11-09-2013 - 18:21

pentr-o porție de muye,
stă jandinu-n portlăndie,
și așteaptă pe terasă,
poate vine și mai…grasă!

digital 11-09-2013 - 18:27

deocamdată, luați vreo 10 milioane de muy, după aia mai vedem!

Topaz 11-09-2013 - 20:23

Inca nu ati scapat de jandinul asta?Va spun eu ce sa faceti:lasati-l sa vorbeasca singur-el intreaba,el raspunde,el centreaza,el da cu capu’.Nu v-ati prins ca omu’e imobilizat la pat si simte nevoia sa il bage cineva in seama ca pana si nevasta-sa s-a saturat de el?
Daca vreti sa il aduceti la disperare ignorati-l,lasati-l sa vorbeasca cu val verzi pe pereti.
In privinta despagubirilor stati linistiti-vor ajunge la disperare,mai ales ca si sustinatorii lor de peste ocean sunt in mare criza de imagine.Este timpul doar sa inceapa sa muste si atunci o vor lua la propriu in bot.

Antibasistul 11-09-2013 - 22:57

Corect!

jan dinu 11-09-2013 - 23:01

Mai Topaz …
Itzi raspund sa-ti fac necaz
Imnul te invat sa-l shtii
NU sa debitezi prosti !!
( gindinta shiscrisa in 16 secunde ),,, am dat doar cu caou ..-:)))
JD-USA

ValVerde 11-09-2013 - 22:54

” Ieri au apărut pe mai multe site-uri de știri informații privind finanțări oferite, prin diverse fundații, de miliardarul George Soros pentru mai multe ONG-uri implicate în organizarea și coordonarea protestelor din Piața Universității” (EVZ)

===

Congo, Ciufulici, Malule m-am prins de ce va plac voua copacii !!!
US$100,000 ca sa strigati „salvati Rosia Montana” eh ??
Care-i pretul/strigatura contra sisturilor ?

L-ati pacalit si pe cinstitul adormit intr-u odihna cea de toate zilele, d-l Antonescu, care crede ca e miscare pornita din matzele natiunii…cind colo…matze platite…eh ???

Dai o bere si ma fac ca nici sist n-ai mincat nici gaze nu scoti !

Topaz 11-09-2013 - 23:27

Se spune ca Intotdeauna sa folosesti raul in favoarea ta.
Se incearca sugestia ca cei care s-ar opune si ar fi organizat protestele anti RMGC ar fi ungurii.Asta pentru a scinda opinia publica si a canaliza totul spre o dusmanie cu ungurii.Nu tine!
Se striga si impotriva gazelor de sist si impotriva tradatorilor.Ar finanta Soros asa ceva?
Stiti cine a cumparat terenuri care urmau a fi expropriate la Rosia Montana?Horia Roman Patapievici.

nimeni 11-09-2013 - 23:17

ce le stie jonatan! romania va atrage muult mai greu investitii straine!?- adica nu mai poate vinde aproape nimic pe nimic – nici nu a mai ramas ce! , are cel mai profund respect pentru …. . sunt interesati de 15 ani si de 6 ani incearca prin diferire metode- mai ca-ti vine sa-i compatimesti.

evident, compania va cere . cine oare-i atat de prost sa dea? daca stai sa faci calcule, despagubirile pentru neexploatare pot fi mai profitabile decat profitul pentru exploatare. si asa zici tu mai jonatane- 4 mld dolari?fara virgula si fix.

Porky 11-09-2013 - 23:44

Putori de romani, ati avut ocazia sa mai scoateti si voi ratul din rahat, sa mai faceti ceva drumuri, autostrazi, dar bineinteles ca nu va vindeti tara. O dati mai bine gunoaielor din guvern si parlament. Mai si platiti despagubiri pe deasupra.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS