Acasa BusinessEconomic 9% TVA la pâine de la 1 septembrie, dar cresc accizele la alcool şi bunuri de lux

9% TVA la pâine de la 1 septembrie, dar cresc accizele la alcool şi bunuri de lux

scris de A.H.
3 afisari

Guvernul va adopta marţi o ordonanţă simplă în baza căreia TVA pentru pâine va fi redusă la 9%, a anunţat, luni, premierul Victor Ponta, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI.

Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la pâine la 9% de la 1 septembrie, iar impactul negativ al măsurii, calculat la 100 milioane lei, va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, aur, cu venituri suplimentare estimate să fie atrase astfel din accize la 300 milioane lei. Alte bunuri de lux pentru care vor fi aplicate accize sunt iahturi, ceasuri de lux şi anumite tipuri de armament.

Acciza la alcool va creşte de la 750 euro/hectolitru la 1.000 euro/hectolitru, în timp ce pentru bunuri de lux vor fi introduse accize, a precizat ministrul Finanţelor.

Premierul Victor Ponta a afirmat că experţii FMI sunt în continuare sceptici legat de impactul favorabil al acestei măsuri în ceea ce priveşte scăderea evaziunii fiscale, dar au acceptat scăderea TVA.

El a precizat că va solicita asociaţiilor producătorilor de pâine să demonstreze într-un termen „rezonabil” că reducerea TVA va contribui la diminuarea evaziunii fiscale.

Premierul Victor Ponta a anunţat, de asemenea, luni, că Guvernul a încheiat negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială pentru un nou acord.

10 comentarii

salut 29-07-2013 - 20:13

O masura buna. Desi, am senzatia ca in spatele ei sta iar „o negociere” specifica lui Basescu si (mai nou) Koi-abitatului lui (Ponta)…si de fapt se pregateste jupuirea inca a unei piei de pe roman.

ion 29-07-2013 - 20:49

salarii normale de 20 euro pe ora daca tot au dus preturile can UE si sa nu se mai subventioneaza pempersi si alte alocatii , lapte praf, caiete etc fiecare sa cistige bine si sa si cresca copii si sa plateasca taxe ,si impuscati evazionistii romani si straini

digital 29-07-2013 - 20:55

și mai ce?!
să se dea caisele gratis, hârtia igienică moka, taxe pe copii, cartușele să stea în coșurile de gunoi……
ce mai vrei tu….”fetițe” nu vrei?!

ion 29-07-2013 - 21:17

nu ma fraiere vreau salariu de 800 roni si sa platesc curentu can Germania si sa dae stau 40 roni pt fiecare copil de tigan, sa platesc cas si sa nu gasesc nici macar leucoplast in spital de stat iar la privat sa dau 10 000 pt o nastere fariere coclit de patron roman nesimtit si fara cultura

Antibasistul 29-07-2013 - 21:47

Ma cacat pedelist, ca toți pedelistii, vrei totul gratis, pe deasupra salariu ca-n Germania!

ion 29-07-2013 - 21:56

nu ma desteptule vreau sa cistig normal la paritatea preturilor adica 4000 euro ca atunci cind fac acelasi lucru in Germania adica electrician cu ore suplimentare si nu vreau nici o subventie la nimic ca mam saturat sa muncesc 23 de ani si sa nu am nimic aci si acolo sa cistig intr un an cit aci in 10 daia pleaca medici daia profesorii vind bacu si usor usor se esteapta romanii sa sti ca am votat pnl 15 ani pina mam convins cas tot aia nu au nici o viziune economica mai bn pp dd decit psd ,pnl, ,pdl, udmr, apr etc

Antibasistul 30-07-2013 - 14:58

Nu esti sanatos la cap, in Germania un SALARIU OBISNUIT E DE 1200 euro. NU DE 4000 de euroooo!!!

BULA 30-07-2013 - 08:43

TVA sa fie redusa la toate alimentele si sa se faca economii la buget prin desfiintarea sutelor (miilor) de facultati la care nu se invata nimic si doar se impute piata muncii cu imbecili cu diploma de studii superioare, care sunt habarnisti total, dar au pretentie la salariu corespunzator „studiilor”. Nu avem nevoie de portari cu diploma de inginer sau jurist !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 30-07-2013 - 14:23

Alta mizerie pontista. Acest ciorditor de „material intelectual” cu care si-a pus de-un cv infect si rusinos, obisnuit cu ciordeala, iar sa repezit la PROGRAMUL PPDD-ului si a copy-paste de-acolo un alt punct din programul partidului, scaderea tva-ului. fara pic de rusine, ponta fura la greu din programul PPDD-ului, singurul program VIABIL, REALIST si CU ADEVARAT VALOROS dintre toate programele partidelor mafiote careu au dezintegrat Romania. Scaderea tva-ului POATE duce la eradicarea pietei negre a griului si a fabricarii piinii in viitoarea fosta Romanie.

digital 30-07-2013 - 14:41

hahaha!
programul ppddeului………..poate ăla de la oteveu, mă gunoiule că altul nu aveți!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult