Acasa BusinessEconomic A fost prelungit termenul până la care românii pot cere amânarea ratelor

A fost prelungit termenul până la care românii pot cere amânarea ratelor

scris de Misu Andrei
66 afisari

Guvernul a adoptat în ședința de joi o Ordonanță de Urgență care cuprinde mai multe prevederi printre care prelungirea termenului până la care românii pot solicita amânarea ratelor la bănci până la data de 15 iunie 2020. De asemenea, Executivul a decis să prelungească interdicția furnizorilor de electricitate, gaze naturale, apă sau canal, să deconecteze utilizatorii, pe perioada stării de urgență. 

„Va fi prelungită până la 15 iunie 2020 posibilitatea de eliberare a solicitărilor pentru amânarea ratelor celor care nu pot să le plătească. Până la data de 15 iunie 2020 instituțiile de credit vor evalua aceste cereri și în același timp pe perioada stării de alertă se interzic deconectările utilizatorilor de la gaze, electricitate, apă și canal”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, la finalul ședinței de guvern.

Până acum 126.493 de persoane fizice și juridice au beneficiat de suspendarea cu până la 9 luni a rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor, a anunțat joi ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult