Acasa BusinessEconomic Acțiunile Electrica tranzacționate la bursele din Londra și București

Acțiunile Electrica tranzacționate la bursele din Londra și București

scris de Z.V.
5 afisari

Tranzacțiile cu acțiuni Electrica au debutat vineri, 4 iulie, la ora 10:00, ora României, atât la Bursa de Valori București, cât și la cea de la Londra.

Acțiunile Electrica tranzacționate la bursele din Londra și București (foto:m.obiectiv.info)

Ședința de tranzacționare a bursei londoneze a fost deschisă de premierul Victor Ponta, însoțit și de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. Acțiunile Electrica au intrat la tranzacționare pe piața reglementată, în cadrul Sectorului Titluri de Capital, Categoria 1 acțiuni, cu simbolul EL. Vineri, în prima zi de tranzacționare, acțiunile au beneficiat de un program special. Astfel, în intervalul 9:30 — 10:00 a avut loc pre-deschiderea, la 10:00 — deschiderea, iar începând cu ora 10:00 — tranzacționare continuă. Celelalte etape ale programului de tranzacționare rămân nemodificate.

Electrica a obținut din listarea la bursă suma de 1,95 miliarde de lei, prețul final din ofertă la care acțiunile vor fi vândute investitorilor mari fiind stabilit la 11 lei pe acțiune. „Acesta este cel mai mare IPO de până acum din România, iar fondurile-record obținute din listare vor fi folosite pentru investiții. Credem că atragerea de investitori privați prin listarea liderului în distribuția și furnizarea de electricitate de pe piața românească va contribui la creșterea transparenței și a eficienței Electrica, având un impact pozitiv, atât asupra profitabilității acesteia, cât și asupra prețului și calității serviciilor prestate utilizatorilor și consumatorilor finali’, a declarat ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, citat într-un comunicat transmis săptămâna trecută de Agerpres. Ca urmare a nivelului ridicat de suprasubcriere pe tranșele de retail, Electrica a decis realocarea unui număr de 10.631.325 de acțiuni din tranșa adresată investitorilor instituționali către tranșele de retail, se mai arată în comunicat.

În perioada 16-25 iunie, statul român a oferit 177 milioane noi acțiuni Electrica urmând ca, după vânzare, participația statului să se reducă la aproximativ 48,8%. La ceremonia de deschidere de la Bursa de Valori București participă, printre alții, Karoly Borbely, secretar de stat în Departamentul pentru Energie și Gabriel Dumitrașcu — șef Direcția Generală Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie, Departamentul pentru Energie.

7 comentarii

pathfinder 04-07-2014 - 16:51

Nasol capitalismul asta!
Auzi la ei: actiuni, burse, tranzactionare, investitori, retail…
Nu mai spun de: suprasubscriere!!!

Pai nu era mai simplu in comunism?
Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc!
Unde mai pui ca toti termenii aia ce produc confuzie mintii proletare nu existau!!!

Ce atata tura-vura?!?

Florin 04-07-2014 - 17:57

Basistule! In urma cu catva luni erai impotriva privatizarii CECului si a companiilor de stat si acum tot tu esti cel care se sparge in fiiguri. Cate privatizari /IPOuri au facut mafiotii guvernului Basescu-Boc (Videanu, Boureanu &co?)

UnUL 04-07-2014 - 18:30

Florinel, iar n-ai priceput nimic.

Florin 04-07-2014 - 19:06

nu poti nega ca in ultimii 25 de ani, clientela politica (incl. clientela guvernului Basescu-Boc) a supt anual miliarde de euro de la companiile de stat (CFR Marfa, Hidroelectrica, Oltchim, Romgaz, Bancorex, Tarom, Complexele energetice, Romarm, etc)

UnUL 04-07-2014 - 19:23

NU, FLORINEL, DIN PĂCATE ASTA NU POT SĂ NEG, IAR FAPTUL CĂ ÎN GUVERNAREA BOC S-A SUPT MULT MAI PUȚIN CA ÎN GUVERNĂRILE PRECEDENTE (ȘI. DUPĂ TOATE APARENȚELE, ȘI DECÂT ÎN GUVERNAREA TONTA – poate și din cauză că, în vreme de criză, era mai puțin de „supt”!) NU REPREZINTĂ O SCUZĂ.

Florin 04-07-2014 - 22:50

Pai vezi, nenea Traian Basescu tinea si cu dintii de perlele coroanei (se inverzea cand auzea de banci straine si de privatizari). Mandria, prostia si fudulia sunt caracteristici comune intilnite la lideri formati in iepoca de aur.

Titircă Inimăbună 05-07-2014 - 00:48

Scaunul electric pentru Putin , si nimic mai putin !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult