Acasa BusinessEconomic Acces liber pentru taximetristi pe Otopeni

Acces liber pentru taximetristi pe Otopeni

scris de Ziua Veche
3 afisari

Activitatea de transport persoane în regim de taxi de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va putea fi desfăşurată începând din 15 noiembrie de către orice transportator care deţine autorizaţie emisă de autorităţile din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi care îndeplineşte o serie de condiţii minimale.

Potrivit Ministerului Transporturilor, accesul autoturismelor taxi în locurile de aşteptare, precum şi în zona de preluare a clienţilor se va efectua numai după obţinerea de către transportatorii autorizaţi a permiselor de identificare şi acces, precum şi a permiselor de acces auto. Eliberarea permiselor de acces va fi gratuită, iar accesul autovehiculelor în zona de aşteptare, respectiv de preluare a pasagerilor se va efectua după achitarea tarifului de acces taxi, în cuantum de 6 lei. Aceste măsuri au fost luate pentru a pune în aplicare noile modificări legislative aduse Legii nr.38/2003, cu privire la desfăşurarea transportului de persoane în regim de taxi.

Firma Fly Taxi a deţinut monopolul serviciilor de taximetrie la aeroportul Henri Coandă timp de peste cinci ani, în urma unei licitaţii controversate, câştigate în 2004, pierzând această poziţie la 1 februarie. A fost singura companie de taximetre, la data licitaţiei, care ar fi respectat cerinţele caietului de sarcini pentru cele 250 de permise de acces pentru taxiuri în Aeroportul din Otopeni. Un număr de 13 companii de taxi şi 57 de persoane fizice autorizate au deservit clienţii din Aeroport din 1 februarie. De altfel, în iunie, patronii Fly Taxi au cerut insolvenţa firmei.

0 comentariu

Neardental 03-11-2010 - 05:15

Mai bine piticul portocaliu si-ar asuma raspunderea pentru situatia in care a adus Romania. Dar despre asta, nu spune nimic.
Pedeleii sunt lasi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult