Acasa BusinessEconomic Accizele vor fi calculate în 2011 la un curs aproape identic cu cel din 2010 – 4,2655 lei/euro

Accizele vor fi calculate în 2011 la un curs aproape identic cu cel din 2010 – 4,2655 lei/euro

scris de Ziua Veche
2 afisari

Accizele vor fi calculate în 2011 la un curs de 4,2655 lei/euro, anunţat vineri de Banca Centrală Europeană (BCE), rata de schiimb fiind cu numai 0,07% sub cea utilizată în acest an, de 4,2688 lei/euro.

Nivelul accizei în lei este stabilit, potrivit Codului Fiscal, prin transformarea sumelor exprimate în echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar anunţat de BCE pentru prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent.

Cursul de schimb anunţat la 1 octombrie 2009 a fost cu 14,2% mai mare faţă de cel folosit la calculul accizelor pentru 2009, ceea ce a determinat majorarea preţurilor la majoritatea produselor accizabile.

Accizele sunt plătite, în prezent, pentru producţia de alcool şi băuturi alcoolice, tutunul prelucrat, produse energetice şi cafea.

Încasările din accize la bugetul general consolidat au urcat în primele opt luni cu 11,7%, la 10,73 miliarde de lei. Ponderea accizelor în total venituri este de 10,1%.

0 comentariu

caramache 30-10-2010 - 22:20

…este daca are ceva parale sa-si cumpere o caciulita bleu tricotata, sau tot cu palariuta aia oseneasca isi acopera de ger’telighentia. Poate ca nici nu are nevoie de acoperamant ca tot moarta de senila ii este.

oblique 31-10-2010 - 00:36

Regimul Băsescu – Boc, tutelat de FMI, a înregistrat cele mai multe recorduri post-decembriste şi împotriva Poporului Român. Vom începe enumerarea lor cu cele mai mari recorduri din Europa, consemnate în timpul Regimului Băsescu – Boc. Avem: cea mai mare prăbuşire economică; cel mai amplu program de distrugere a economiei naţionale; cea mai mare corupţie, contrabandă şi evaziune fiscală; cea mai mare sărăcie; cel mai mare atac la fibra biologică a populaţiei; cea mai rapidă scădere a speranţei de viaţă; cel mai mare număr de locuri de muncă desfiinţate (peste 5 milioane); cea mai mare suprafaţă agricolă necultivată (peste 4 milioane ha); cele mai mari jafuri imobiliare; cea mai mare creştere a datoriei externe; cea mai mare inflaţie; cea mai mare creştere de preţuri; cea mai mare dobîndă de referinţă a Băncii Centrale (BNR), de 6,25%; cea mai mare distrugere a sistemului bancar autohton; cea mai mare creştere a TVA; cea mai mare distrugere a mediului rural; cel mai mare abandon şcolar; cel mai mare analfabetism; cele mai multe şcoli închise; cea mai mare rată a mortalităţii infantile; cele mai multe boli ale sărăciei; cele mai mari disponibilizări de cadre didactice şi medici; cele mai multe şi mai mari impozite şi taxe; cele mai multe IMM-uri lichidate; cea mai mare inegalitate a veniturilor; cea mai mare creştere a ratei sărăciei; cea mai mare cifră a angajaţilor care trăiesc sub pragul sărăciei; cel mai mare procent (de peste 50%) al familiilor care nu îşi pot acoperi cheltuielile curente; cea mai mare scădere a puterii de cumpărare a pensionarilor într-un an (de cca. 20%); cea mai mare tăiere din drepturile băneşti ale bugetarilor (de 25 – 50%); cea mai mare migraţie a populaţiei, în special a tinerilor; cea mai învechită reţea ferovială; cel mai mare genocid; cea mai mare vrajbă între toate categoriile sociale; cel mai mare număr al cetăţenilor deprimaţi.

oblique 31-10-2010 - 00:41

Ti-ai adus si tu mica ta contributie la aceste succesuri….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult