Acasa BusinessEconomic Actionarii la Fondul Proprietatea ameninta Ministerul de Finante si ANRP

Actionarii la Fondul Proprietatea ameninta Ministerul de Finante si ANRP

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Asociatia Actionarilor Privati din Fondul Proprietatea cere Ministerului Finantelor si ANRP sa vina cu o solutie la nemultumirile generate de catre cele doua institutii.

Asociatia avertizeaza, printr-un comunicat,  Ministerul Finantelor precum si ANRP-Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor asupra riscului de a fi actionate in instanta de catre mai multi petenti care au subscris in luna septembrie pentru despagubirea in actiuni la Fondul Proprietatea. Acestia au sesizat asociatia ca din motive birocratice sunt intarziati cu solutionarea cererilor, cu consecinta depasirii datei de referinta (27 sept. 2010) pentru inregistrarea in Registrul Actionarilor FP, fapt ce i-ar impiedica sa beneficieze de plata dividendelor.

„Ministerul Finantelor este incriminat ca din motive de conflict de interese (i-ar diminua cota detinuta de actiuni la FP si implicit valoarea dividendelor incasate) a dispus ANRP sa nu mediatizeze din timp decizia suspendarii platilor in numerar precum si posibilitatea schimbarii optiunii petentilor in despagubirea in actiuni”, se mai arata in comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult