Acasa BusinessEconomic Adio taxe mici pentru înmatriculările în Bulgaria

Adio taxe mici pentru înmatriculările în Bulgaria

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Guvernul bulgar intenţionează să crească taxele percepute pentru înmatricularea autoturismelor vechi şi poluante. Unii români îşi înmatriculau maşinile în Bulgaria, tocmai pentru că, până acum, costurile erau mult mai mici, transmite Radio România Actualităţi. Decizia autorităţilor bulgare a fost comunicată chiar de ministrul finanţelor, Simeon Diankov şi ar urma să intre în vigoare din 2012.


Creşterea taxelor îi afectează în mod direct pe români, din moment ce aproape 100.000 de şoferi au preferat să-şi înmatriculeze până acum maşinile în Bulgaria. Mai mult, şi ministrul mediului din România, Laszlo Borbely, a anunţat că are în vedere o nouă creştere a taxelor pentru maşinile poluante, începând de anul viitor. Chiar şi aşa însă, Bulgaria rămâne până la noi ordine un paradis al înmatriculărilor. La sud de Dunăre, după caz, înregistrarea unei maşini fabricată la sfârşitul anilor 90, poate costa şi cu câteva mii de euro mai puţin, mai ales că firmele de profil din Bulgaria se bat pentru clienţi cu tot felul de oferte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult