Acasa BusinessEconomic Adrian Vasilescu: Ieşirea din recesiune nu înseamnă ieşirea din criză

Adrian Vasilescu: Ieşirea din recesiune nu înseamnă ieşirea din criză

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ieşirea din recesiune poate avea loc în 2011, dar depăşirea acestui prag nu înseamnă şi ieşirea din criză a economiei naţionale, a avertizat, joi, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, prezent la o întâlnire ZF Expert.

“Nu avem nici o şansă, din punctul meu de vedere, să ieşim din recesiune în acest an. Să sperăm că ieşim din recesiune la anul, în 2011, dar asta nu înseamnă că ieşim din criză. Şi după ce vom ieşi din criză vom mai avea de furcă cu câteva aspecte ale crizei, cum ar fi şomajul, cu problemele de creditare, cu restructurarea”, a atenţionat Vasilescu, citat de Mediafax. Consilierul guvernatorului BNR a explicat: “Foarte multe persoane fac confuzie între cei doi termeni. Mulţi spun criză şi înţeleg recesiune, iar alţii spun recesiune şi înţeleg criză. Criza înglobează recesiunea, şi nu invers. Recesiunea este o fază a crizei, faza cea mai grea”. Întrebat dacă economia României va creşte cu 1,5% în 2011, aşa cum estimează FMI, Vasilescu a spus că nu trebuie trebuie privită această estimare ca o prezicere, ci ca o ţintă. “Bătălia României în 2011 trebuie să fie atingerea acestei cifre”, a mai spus consilierul guvernatoruluui BNR.

0 comentariu

spartankurus 01-11-2010 - 15:24

Tot aceeasi fata de pupinbasesc jegos o are, poate o da la intors , e murdar la gura

staredefapt 01-11-2010 - 15:51

Asta de postasi repede laturi pe aici, cred ca fata ta e asemeni nickului pe care ti l-ai ales. Mars la troaca porc kagebist!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult