Acasa BusinessEconomic Află cât valoarează zăcământul de cupru de la Roşia Poieni

Află cât valoarează zăcământul de cupru de la Roşia Poieni

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

Cantitatea de un miliard de tone de minereu de cupru de la Roşia Poieni valoarează 13-14 miliarde de euro.

Rosia Poieni (foto: alpinet.org)

La conferinţa Focus Energetic, directorul Direcţiei Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), Sorin Găman, a anunţat că „Valoarea zăcământului de la Roşia Poieni este estimată, teoretic, la 13-14 miliarde de euro”. El a anunţat însă că din profitul companiei vor trebuie scăzute cheltuiele de extracţie şi de procesare ale celor circa un miliard de tone de minereu aflate la Roşia Poieni.

Cu ocazia acestei conferinţe, potrivit Agerpres, Sorin Găman a subliniat chiar că societatea Cupru Min, care a extras două milioane de tone de minereu în 2011, ar fi înregistrat pierderi dacă investea în decopertarea necesară exploatării. Directorul MECMA a precizat că în cazul societăţii Cupru Min este vorba despre privatizarea companiei, nu şi a resurselor pe care le poate exploata, în cazul acestora urmând să se plătească redevenţe către stat. Compania Roman Copper Corp. Canada a câştigat licitaţia organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea Cupru Min SA Abrud, la preţul de 200,772 milioane euro, preţul de pornire fiind de 57,363 milioane euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult