Acasa BusinessEconomic Ambasada SUA anunta marirea taxelor pentru vize

Ambasada SUA anunta marirea taxelor pentru vize

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Incepand cu data de 4 Iunie 2010, taxele pentru procesarea vizelor temporare vor creste in baza unei scheme care presupune taxe diferite in functie de tipul de viza solicitat, anunta Ambasada SUA.


Departamentul de Stat a luat aceasta decizie dupa o perioada de sondare a opiniei publice in legatura cu acest subiect. Noile taxe sunt rezultatul unui studiu de evaluare a costurilor directe si indirecte suportate de Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru serviciile consulare prestate, in special pentru procesarea vizelor temporare. Datorita modernizarii continue a procesului de solicitare a vizelor si a sistemelor de securitate, taxa actuala de 131 USD nu acopera costurile asociate procesarii vizelor temporare.

 

Noile taxe, diferentiate pe tipuri de viza, sunt urmatoarele: 

Tipul de viza: 

B1/B2 (Turist/Afaceri) 140$

E (Investitor) 390$

F (Student) 140$

J (Schimburi Culturale) 140$

K (Logodnic/Logodnica) 350$

H (Munca temporara) 150$

L (Transfer intra-companie) 150$

O (Persoane cu abilitati extraordinare) 150$

P (Sportiv sau artist) 150$

Q (Schimburi interculturale) 150$

R (Angajat religios) 150$

 

Toate celelalte taxe, inclusiv cea de ziarist, vor creste la 140$.  

Imediat ce noile taxe intra in vigoare, solicitantii care au platit taxa anterioara vor trebui sa plateasca diferenta dintre cele doua taxe, in ziua interviului. Aceasta diferenta de suma trebuie platita la casieria Sectiei Consulare inainte de interviu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult