Acasa BusinessEconomic Amendă pentru Vodafone şi Orange

Amendă pentru Vodafone şi Orange

scris de Z.V.
2 afisari

Consiliul Concurenţei va anunţa marţi, 15 februarie, că va amenda companiile Orange şi Vodafone cu un procent situat între 3 şi 5% din cifra de afaceri, pentru abuz de poziţie dominantă, în cadrul investigaţiei deschise de instituţie în anul 2006, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa telecom, conform Mediafax.

Consiliul Concurenţei a convocat pentru marţi, 15 februarie, o conferinţă de presă pentru a anunţa rezultatele investigaţiei demarate în anul 2006, fără a oferi alte detalii. Teoretic, amenzile pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri însă, conform datelor obţinute de ZF, „penalizările” se vor situa în plaja de 3-5% din cifra de afaceri. Orange, care ar putea anunţa afaceri de 1 mld. euro pe 2010, ar putea primi o amendă de 30 până la 50 de milioane de euro. Vodafone, care a închis cel mai probabil 2010 cu afaceri de aproximativ 900 mil. euro, ar putea fi amendată cu 27 până la 45 de milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult