Acasa BusinessEconomic America mai are de asteptat pana in 2014 ca sa-si regaseasca bunastarea

America mai are de asteptat pana in 2014 ca sa-si regaseasca bunastarea

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Economia SUA va trece prin vremuri dificile, cu un somaj „cronic” si o activitate lenta in industrie, care vor afecta ritmul de revenire, potrivit Biroului pentru Buget al Congresului american.


Biroul prognozeaza ca deficitul bugetar al SUA va atinge 1.324 miliarde de dolari in acest an, nivel usor mai redus decat cel estimat in luna martie, de 1.368 miliarde dolari. Diferenta este atribuita unei posibile reduceri de 50 de miliarde de dolari in cheltuielile implicate de programul TARP, instituit de guvern in 2009 pentru salvarea companiilor financiare, scrie Agerpres. Datele subliniaza, insa, ca fara modificari semnificative in legislatia fiscala, executivul se va chinui sa gaseasca o rezolvare problemei deficitului bugetar. „Numarul mare de locuinte nelocuite si capacitatea nefolosita a uzinelor si birourilor vor frana continuu activitatea din constructii si investitiile din afaceri si vor incetini cresterea veniturilor, iar bunastarea pierduta va afecta cheltuielile populatiei”, a declarat Douglas Elmendorf, directorul Biroului. Rata somajului, in prezent de 9,5%, nu va cobori aproape de 5% pana in 2014, a adaugat el. Rata somajului a atins ultima data 5% in aprilie 2008, perioada in care economia a intrat in recesiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult