Acasa BusinessEconomic ANAF a publicat lista ruşinii

ANAF a publicat lista ruşinii

scris de A.B.
93 afisari

Lista cu persoanele fizice care figurează cu restanțe la Fisc mai mari de 1.500 de lei, la data de 31 martie 2016, și neachitate până în prezent, conține 187.230 de contribuabili, care totalizează obligații fiscale restante de 3,4 miliarde de lei, rezultate inclusiv din activități economice independente sau profesii libere.

anaf lista datorniciLista a fost publicată luni de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, se află în fruntea listei de persoane fizice cu datorii la stat publicate luni de ANAF, cu restanţe totale de aproape 232,07 milioane de lei, printre datornici numărându-se şi patronul clubului de fotbal CSA Steaua, George Becali, cu circa 4 milioane de lei, sumă pe care a contestat-o însă.

Omul de afaceri Theodor Berna, administratorul Tehnologica Radion, care a fost denunţătorul în dosarul fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov, trebuie să plătească statului 7,92 milioane de lei, din care 3,63 milioane lei reprezintă obligaţii principale şi restul acumulări de dobânzi şi penalităţi.

Finanţatorul clubului FC Steaua, George Becali, apare pe lista Fiscului cu obligaţii fiscale accesorii la bugetul de stat de 3,99 milioane lei, sumă pe care a contestat-o.

Totodată, omul de afaceri Silviu Prigoană are datorii la bugetul de stat de 3,62 milioane lei, la care s-au adăugat dobânzi de circa 350.000 de lei, ajungând la o sumă totală de achitat de aproape 3,97 milioane de lei.

Afaceristul Cristian Ţânţăreanu, care deţine cartierul de lux Paradisul Verde din Corbeanca, datorează bugetului de stat aproape 2,72 milioane lei.

Locurile doi şi trei în topul datornicilor, conform listei ANAF, sunt ocupate de Florin Mateiu, din oraşul Victoria, cu 94,3 milioane de lei şi de Bogdan Mihai Ciortea din Cluj Napoca cu 21 de milioane de lei.

Potrivit instituției, din totalul restanțelor se pot recupera, la aceasta dată, circa 2,3 miliarde de lei (67,6%).

„Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc) oprește ANAF de la inițierea sau continuarea măsurilor de executare silită”, se menționează într-un comunicat al ANAF.

Lista debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante se publică în baza art. 162 din Codul de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015.

Potrivit Fiscului, contribuabilii cu restanțe fiscale înregistrate au primit notificări prealabile și li s-a oferit astfel posibilitatea stingerii datoriilor sau clarificării situației fiscale, iar în cazul în care astfel de situații sunt constatate de contribuabili după publicare, listele vor fi actualizate la cererea acestora.

„Fac obiectul publicării doar creanțele fiscale, prevăzute de art. 162 din Codul de procedură fiscală. Nu fac obiectul publicării confiscările dispuse prin sentințe civile sau penale, atragerea răspunderii în procese civile de insolvență sau în faza penală, alte creanțe bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligațiile fiscale pentru care s-au acordat și sunt în derulare înlesniri la plată și cele a căror executare este suspendată”, se mai arată în comunicatul ANAF.

ANAF a publicat, deja, listele cu contribuabilii mari, mijlocii și mici care figurează cu restanțe la stat la data de 31 martie 2016.

La categoria contribuabili mari, pe listă sunt 186 de entități, cu restanțe totale de 2,6 miliarde de lei. Din total, 769 de milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate.

Contribuabilii mijlocii, 2.486, au obligații fiscale restante în cuantum total de 3,8 miliarde de lei, din care 316 milioane de lei reprezintă sume contestate.

A treia listă publicată de ANAF conține contribuabili mici și instituții publice, în număr total de 144.829, care înregistrează obligații fiscale totale de 77,11 miliarde de lei, din care 19% (14,65 miliarde de lei) sunt arierate recuperabile, iar 81% (62,46 miliarde de lei) reprezintă arierate nerecuperabile.

LISTA POATE FI CONSULTATĂ AICI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS