Acasa BusinessEconomic ANAF controlează firmele care au crescut mult prețurile în perioada crizei sanitare

ANAF controlează firmele care au crescut mult prețurile în perioada crizei sanitare

scris de Misu Andrei
74 afisari

ANAF a declanșat controale la firmele care au mărit semnificativ prețurile în perioada crizei sanitare. Sunt vizate prețuri la alimente, produse sanitare sau de igienă.

 

Controalele sunt derulate anul acesta, dar vor continua și la anul. ANAF a inițiat în ultima perioadă și analize de risc la firmele care au făcut comerț cu materiale sanitare, iar campania de verificări va folosi și rezultatele acestor analize. În controale este implicată și Direcția Antifraudă.

Fiscul vrea și un control mai bun al comerțului electronic. O altă chestiune luată în calcul este cotinuarea cu rambursarea rapidă a TVA.

ANAF-ul nu a avut controale până acum 2 săptămâni, am avut o discuție și am spus că e momentul să vedem, sunt mai multe sectoare cu evaziune fiscală. ANAF nu poate să fie prietenoasă, cer profesionalism. Dacă sunt cetățeni abuzați, pot să ne sesizeze”, a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult