Acasa BusinessEconomic ANAF, florăresele şi operaţiunea „Venus”

ANAF, florăresele şi operaţiunea „Venus”

scris de R. C.P.
35 afisari

Direcţia antifraudă din Agenţia Naţionaleăde Administrare Fiscală (ANAF) va declanşa, în 26 februarie, o operaţiune la nivel naţional de verificare a florăriilor, dar şi a restaurantelor şi saloanelor de înfrumuseţare, pe care a denumit-o operaţiunea „Venus”, măsura vizând combaterea evaziunii fiscale în perioada 1-8 martie, a anunţat, miercuri, Ministerul Finanţelor.

florareseDirecţia Generală Antifraudă începe, din 26 februarie 2016, acţiunile de monitorizare şi control la nivel naţional ale comerţului cu flori şi plante ornamentale, a unităţilor de alimentaţie publică şi a saloanelor de înfrumuseţare”, precizează ministerul.

Acţiunea vine în contextul în care, în această perioadă, în care se sărbătoresc Mărţişorul şi Ziua Femeii, comerţul cu flori şi activitatea saloanelor de înfrumuseţare cresc puternic.

Operaţiunea Venus îşi propune diminuarea evaziunii fiscale în comerţul cu flori şi plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a deţinătorilor de depozite, a producătorilor şi a comercianţilor en gros şi en detalil ca să-şi organizeze mai riguros activitatea economică, evidenţele financiar contabile şi fiscale”, susţin reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Potrivit ultimelor estimări, evaziunea fiscală din domeniul comerţului cu flori depăşeşte 50% din valoarea vânzărilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult