Acasa BusinessEconomic ANAF intră în restructurări profunde

ANAF intră în restructurări profunde

scris de Mihaela Popescu TAULET
10 afisari

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va cunoaşte o restructurare profundă, plecând de la structurile de control, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, la audierile comisiilor de specialitate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

ANAF urmeaza sa preia activitatea Garzii Financiare si a Autoritatii Vamilor

foto: Agerpres

„Vom avea o singură instituţie de control pe modelul Germaniei, Franţei, Spaniei, care să se ocupe de controlul operativ de evaziune fiscală antifraudă şi care să meargă pe bază de analiză de risc existând, şi în momentul de faţă, o structură în cadrul ANAF care face această analiză de risc, celelalte structuri de control fiscal urmând să facă controlul fiscal de fond la companii. La IMM-uri ne dorim ca acest control fiscal de fond să fie făcut o dată la trei ani, având ca măsură simplificarea şi crearea unui sistem fiscal predictibil pentru IMM-uri”, a spus Chiţoiu.
Potrivit acestuia, pentru marii contribuabili o să se facă o dată la cinci ani controale fiscale de fond.

„Structura care se va ocupa de controlul operativ de combatere a evaziunii şi fraudei fiscale va integra, prin reorganizare, Garda Financiară, structura de supraveghere şi control vamal şi direcţia de antifraudă din structurile din cadrul ANAF. Va fi o singură structură şi va merge pe acelaşi model din Germania, Marea Britanie, Franţa, Spania. Să evităm cât mai mult factorul politic şi influenţele asupra acestei structuri de control pentru marii contribuabili şi cei mijlocii, aceste structuri de control sunt constituite pentru toată ţara numai la nivel central şi regional. La nivel local vom lăsa verificarea controlului numai pentru IMM-uri, persoane fizice autorizate, în general profesiile liberale şi toţi cei care desfăşoară activităţi independente”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.

Ministrul propus al Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a primit vineri aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

1 comentariu

BULA 22-12-2012 - 05:31

„Potrivit acestuia, pentru marii contribuabili o să se facă o dată la cinci ani controale fiscale de fond.”

O sa se dea cu parul in firmele mici, ale romanilor, iar multinationalele vor fi lasate in pace, sa scoata din Romania cat mai mult profit. Metoda asta a fost folosita si de Tariceanu si de Basescu. Asa e ordinul primit de la colonistii din Vest.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult