Acasa BusinessEconomic ANAF: Marile averi, la control

ANAF: Marile averi, la control

scris de A.B.
8 afisari

ANAF declanşează controlul marilor averi odată cu prelucrarea declaraţiei de venit pe anul trecut.

anafAgenţia Naţională de Administrare Fiscală va declanşa acţiunile de control în cazul marilor averi, cu scopul impozitării, odată cu prelucrarea declaraţiei de venit pe anul trecut, care trebuie depusă cel târziu la 25 mai, prin intermediul unei direcţii al cărei personal a fost limitat la 50 posturi. Acţiunile de control vor fi iniţiate în baza deciziei din decembrie 2010 a Guvernului, conform căreia persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori. Înfiinţarea departamentului care să verifice persoanele cu averi mari a fost însă autorizată de Guvern abia la jumătatea anului 2011, cu o schemă de personal limitată la 50 posturi, fără să fie anunţată şi o dată concretă de începere a acţiunilor de control.

Un document guvernamental arată, potrivit Mediafax, că aceste verificări vor fi declanşate de ANAF în perioada imediat următoare, odată cu prelucrarea declaraţiei de venit pe anul trecut care trebuie depusă de persoanele fizice până cel târziu la 25 mai 2012.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult