Acasa BusinessEconomic ANAF, plata cu cardul şi spațiului virtual privat

ANAF, plata cu cardul şi spațiului virtual privat

scris de B.C.R
12 afisari

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are în vedere în acest an simplificarea formularelor și procedurilor administrative, dezvoltarea spațiului virtual privat și implementarea plății prin POS, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, Dragoș Doroș, președintele instituției.

Bani europeni. ANAF poate amâna până la 2 ani plata impozitelor„Un obiectiv este dezvoltarea spațiului virtual privat. Este unul dintre obiectivele noastre importante, să tăiem cât mai mult hârtii, să interacționăm cât mai mult în spațiul virtual cu contribuabilii. Este un pas mare în vederea îmbunătățirii colectării”, a spus Doroș. El a precizat că își dorește ca în acest an să fie implementată plata cu cardul.

„Anul acesta, cât mai curând, sperăm să implementăm plata cu cardul. Din păcate suntem printre instituțiile care nu au implementat lucrul acesta. Vom face în așa fel încât să se întâmple anul acesta”, a precizat șeful Fiscului.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a implementat în 2015 programul de modernizare a instituției, a îmbunătățit gradul de colectare cu 7,8%, iar conformarea voluntară la plată a fost de 83,5%, potrivit Raportului instituției pe anul trecut.

În 2015, ANAF a colectat 196,8 miliarde lei (43,73 miliarde euro), cu 14,26 miliarde lei (7,8%) mai mult decât în 2014. „Ponderea veniturilor bugetare în PIB a ajuns astfel la 27,9%, cu 0,5 puncte procentuale mai mult decât în 2014. Încasările din TVA la bugetul de stat au crescut cu 12% față de 2014, până la 57,13 miliarde lei, iar cele din impozitul pe profit au crescut cu 13%, până la 12,33 miliarde lei”, se arată în Raport.

Instituția precizează că la sumele atrase la buget au contribuit structurile inspecției fiscale care au stabilit obligații suplimentare de peste 18,9 miliarde lei și au diminuat pierderea fiscală declarată cu peste 2,69 miliarde lei.

„De asemenea, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au restructurat rețele tranzacționale frauduloase și au stabilit sume în valoare de peste 5 miliarde lei, valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de un milion de euro reprezentând 87,6% în total prejudicii identificate. Inspectorii structurilor de control al veniturilor persoanelor fizice au identificat în total peste 20 milioane lei nejustificați care aparțineau unui număr de 350 de contribuabili. Prin structurile vamale s-a asigurat supravegherea și controlul vamal a 20 milioane de călători și șase mijloace de transport, printre altele fiind confiscate 4,58 milioane țigarete de contrabandă”, se mai spune în documentul citat.

Pentru fiecare 100 de lei virați la buget s-au cheltuit 1,05 lei, din care 0,98 lei pentru salarii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult