Acasa BusinessEconomic ANAF scoate la licitație proprietățile lui „Al României Paul-Philippe”

ANAF scoate la licitație proprietățile lui „Al României Paul-Philippe”

scris de A.H.
468 Afisari

Proprietățile lui Paul Philippe al României sunt scoase la licitație de ANAF, pentru recuperarea prejudiciilor produse Statului de retrocedărilor ilegale în cazurile fermei Băneasa și a Pădurii Snagov. Prințul a fost condamnat definitiv, dar a reușit să fugă din țară înainte de pronunțarea sentinței, împreună cu prințesa Lia și fiul conceput în vitro, Carol-Ferdinand. În momentul de față, Prințul Paul, arestat acum un an la Paris, se află sub controlul judiciar al autorităților franceze.

În acest caz este vorba este vorba de un apartament aflat în Sinaia, care ar valora peste un milion de lei, publică ANAF citat de Digi24. Prețul de pornire al licitației este 1,2 milioane de lei, conform anunțului . Dacă prima licitație nu se finalizează cu succes, din acest preț se va scădea 25%.

Este scos la vânzare și terenul aferent (o cotă de 110/157) în suprafață de 156 mp.

Persoanele interesate trebuie să depună cu cel puțin o zi înaintea licitației:

-oferta de cumpărare

– dovada plății taxei de participare sau a garanției de 10% din prețul de pornire a licitației

-firmele trebui să vină cu o copie după CUI

-Persoanele fizice să aducă actul de intentitate

-Declarație pe propria răspundere prin care se certifică faptul că nu este o persoană interpusă cu debitorul (adică cu Paul al României)

-Data limită pentru depunerea ofertelor este 25 octombrie 2023.

Casă mare, teren mic, finisaje medii

Proprietatea din Sinaia este o clădire cu o suprafață de 303 metri pătrați, iar terenul aferent de doar 156 de metri pătrați. Acestei proprietăți i s-a făcut și un raport de evaluare, inspecția din exterior, și se consideră că finisajele sunt medii, citează Digi24.

Persoanele interesate trebuie să depună cu cel puțin o zi înaintea licitației mai multe documente doveditoare pentru a obține această proprietate, printre care oferta de cumpărare, dar și dovada plății taxei de participare. Data limită pentru depunerea acestor oferte este 25 octombrie 2023.

Acum trei ani, în 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de “executare a pedepsei cu închisoarea nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, a transmis MAI.

Grupul infracțional al “Al României Paul”

Paul al României a fost dat în urmărire internațională în decembrie 2020 după ce polițiștii nu l-au găsit la reședința lui, din centrul Capitalei. El a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale a fermei Băneasa și a Pădurii Snagov. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat în decembrie 2020 verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Paul al României – trei ani și patru luni. De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult