Acasa BusinessEconomic ANAF verifică veniturile jurnaliştilor pe 2006-2010

ANAF verifică veniturile jurnaliştilor pe 2006-2010

scris de A.A.
2 afisari

sorin blejnarANAF a declanşat inspecţii fiscale la persoanele fizice care au avut în 2006-2010 venituri impozabile din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală şi contracte de colaborare peste plafonul de scutire de la plata TVA prevăzut de legislaţia aplicabilă în perioada respectivă, transmite Mediafax.

„În urma analizei de risc, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a constatat că există persoane fizice care au obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din contracte de colaborare şi din activităţi independente, care, deşi au depăşit plafonul de scutire de la plata TVA, nu s-au înregistrat în scopuri de TVA şi pe cale de consecinţă nu au plătit taxa cuvenită la bugetul de stat. Printre persoanele verificate se numără jurnalişti, analişti financiari, analişti politici, artişti şi moderatori de emisiuni TV.

„Cu toate că suntem conştienţi de atacurile mediatice la care suntem şi vom fi expuşi în urma acestor inspecţii fiscale, verificările vor continua până la ultima persoană. Nimeni nu este mai presus de legea fiscală. Persoanele fizice care au obţinut aceste venituri şi au depăşit plafonul prevăzut în lege aveau obligaţia de a se înregistra ca plătitori de TVA la organele fiscale de care aparţin. Ar fi trebuit să-şi onoreze obligaţiile faţă de stat conform reglementărilor legale în vigoare”, a declarat în comunicat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Blejnar a fost acuzat în ultima perioadă în repetate rânduri atât de oameni politici din opoziţie, dar şi de foşti şi actuali angajaţi din Vamă că ar fi „regina” corupţiei din vămi. Şeful ANAF a respins acuzaţiile şi a susţinut că asupra sa are loc o presiune mediatică.

4 comentarii

o cotzofana 20-03-2011 - 14:17

intrebare pt. ziaristii de investigatii : STITI CUMVA CITI BANI SUNT SIFONATI PRIN CONTURILE „EUROPARLAMENTARE” ALE ODRASLEI PREZIDENTIALE (eba) …sunt bani din spaga ? sau…”investitii = vinzari anterioare”

codul penal 25-03-2011 - 08:18

aaaaaa, dar al Prooroacei din MAGAZINUL Q , care la scos pe REPUTATUL JURIST DIACONESCU din cursa pentru presedentia partidului?

codul y 25-03-2011 - 08:23

aaaaaaa, asa e, unde este ANAF=UL, d=le BLEJNAR , te rog eu frumos sa-i cauti pe toti jurnalistii, sa vezi cine ii sponsorizeaza,in ce interes,ce averi au si daca nu au declarat si nu au dat impozitele la stat, pune-ti sechestru si pentru cele din strainatate.

victor 27-03-2011 - 00:53

o veste f.buna ,lista e lunga si nume sonore ,in cazul jurnalistilor care n au pus botu ”,e timpul sa dea o mina de ajutor ANAFului ,

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult