Acasa BusinessEconomic Ancheta la distribuitorii de gaze

Ancheta la distribuitorii de gaze

scris de Ziua Veche
1 afisari

Comisia de privatizare din Senat va verifica daca distribuitorii de gaze din Romania au respectat toate obligaţiile contractelor de privatizare, a anuntat joi, seful Comisiei senatoriale de privatizare si administrare a activelor statului, pedelistul Valentin Calcan.
“In mod sigur Comisia de privatizare din Senat va fi aceasta Comisie de ancheta deoarece este o comisie specializata pe post privatizare. Exista o propunere a unui numar semnificativ de senatori, ea inca nu a fost depusa la Biroul Permanent, probabil ca se va depune saptamana viitoare. Pot sa precizez ca in toamna, cand reluam activitatea in Senat, oricum vom intra pe aceasta zona din punct de vedere al unei anchete a Comisiei”, a precizat senatorul PDL de Dambovita Valentin Calcan, citat de Agerpres.

El a explicat ca se va verifica indeplinirea clauzelor post privatizare care, de fapt conduc, pana la urma, la modificarea sau nu a preturilor de distributie, “pentru ca din punct de vedere al ANRE-ului exista niste costuri recunoscute functie de investiţiile efectuate”.

Senatorul PDL a relatat ca democrat-liberalii au discutat luni cu presedintele ANRE, Petru Lificiu: “A fost o intalnire destul de interesanta si animata as putea spune la grupul senatorial PDL, luni, cand a venit presedintele ANRE si ne-a spus ca nu are ce face si trebuie sa creasca pretul la gaze de la 1 iulie. Vreau sa va spun ca a fost un soc in cadrul grupului senatorial intrucat noi ne asteptam ca sa vina sa ne spuna situatia in care se afla furnizorii de gaze si, eventual, sa ne spuna mai multe optiuni care exista. I-am cerut sa caute solutiile legale astfel incat sa evitam o crestere a pretului la gaze. (…). Din calculele rezultate la ANRE o crestere ar fi undeva de 5% de la 1 iulie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult