Acasa BusinessEconomic Anchetă la Petrom. Cât costa benzina daca nu se privatiza Petrom

Anchetă la Petrom. Cât costa benzina daca nu se privatiza Petrom

scris de Roland Catalin Pena
1 afisari

Parlamentarii au înfiinţat o comisie de anchetă a companiei Petrom, pentru a investiga modul în care formează preţul pentru carburanţi, precum şi perioada post-privatizare.

Iulian Iancu a anuntat formarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru pretul la pompa„Deocamdată ancheta este asupra unui singur jucător, compania Petrom. Urmează să extindem ancheta şi asupra celorlalţi jucători de pe piaţa carburanţilor, pentru a vedea modul cum îşi calculează preţurile la pompă, în funcţie de cotaţii şi curs valutar”, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei de industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu.

Iancu a subliniat că toţi operatorii sunt obligaţi să se prezinte în faţa comisiei parlamentare de anchetă şi să justifice preţul la pompă, dând ca exemplu Bulgaria, care a îngheţat aceste preţuri.

„Guvernul României poate să intervină în condiţii de criză la preţul la pompă al combustibililor. Petrom nu are nimic împotrivă, dacă ar fi o decizie a Guvernului. Îngheţarea preţurilor la carburanţi se poate face de către Guvern şi conform legii va fi pe termen limitat de şase luni sau un an”, a mai spus Iulian Iancu.

„Probabil, dacă Petrom nu era privatizată, azi nu vorbeam de 5-6 lei/litru (preţul benzinei – n.red), poate de 8 lei”, a spus, potrivit Evz, Greg Konieczny, CEO pe România al Franklin Templeton Investment Management, managerul Fondului Proprietatea.

El a adăugat că poate că nu era necesar pentru stat să privatizeze Petrom, dar rezultatele pentru buget sunt vizibile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult