Acasa BusinessEconomic ANRE: Hidroelectrica poate funcţiona în continuare legal

ANRE: Hidroelectrica poate funcţiona în continuare legal

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Autoritatea Naţională de Reglementarea în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat, joi, 21 iunie, că nu va retrage autorizaţiile de funcţionare a societăţii Hidroelectrica

ANRE nu va retrage autorizatiile de functionare a Hidroelectrica(foto:ecomagazin.ro)

ANRE a anunţat joi, 21 iunie, printr-un comunicat de presă, remis de Agerpres, că “’SC Hidroelectrica SA funcţionează conform legii, deţinând autorizaţii şi licenţe pentru desfăşurarea de activităţi în sectorul energiei electrice.”Astfel, autorizaţia sau licenţa Hidroelectrica nu va fi nici retrasă, nic suspendată pe parcursul derulării procedurii de insolvenţă, “în conformitate cu prevederile Legii insolvenţei nr. 85/2006, cu completările şi modificările ulterioare”.

Cererea de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica, depusă pe 15 iunie, a fost aprobată, miercuri, 20 iunie, de Tribunalul Bucureşti. Marţi, 19 iunie, preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a afirmat că „solicitarea insolvenţei este legată de organizarea companiei, nu avem în vedere nimic cu falimentul, vânzarea de active şi alte speculaţii”.

Insolvenţa ar putea reprezenta o modalitate prin care compania ar putea opri contractele bilaterale ale societăţii cu „băieţii deştepţi” din energie. În urma deciziei membrilor Consiliului de Administraţie Hidroelectrica de a cere insolvenţa, sindicatul din companie, Hidrosind a anunţat că îi va acţiona în judecată pe aceştia. Hidroelectrica, care asigură aproape o treime din totalul cantităţii de energie produsă în România, este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care deţine 80,0561% din capital, şi Fondul Proprietatea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult