Acasa BusinessEconomic ANRE: Se scumpesc gazele naturale. Află cu cât și de când

ANRE: Se scumpesc gazele naturale. Află cu cât și de când

scris de A.P.
7 afisari

Prețurile gazelor naturale pentru consumatorii casnici vor fi din nou majorate începând din această toamnă. Potrivit președintelui ANRE, Niculae Havrileț,  creșterea se va ridica la 3% și ar putea intra în vigoare de la 1 octombrie.

Se scumpesc gazele naturale.

Pe de altă parte, tot de la 1 octombrie, tarifele la gazele naturale destinate sectorului non-casnic nu vor crește, neschimbat urmând să rămână și prețul energiei electrice pentru populație, potrivit oficialului.

„Prețul gazelor naturale nu va crește de la 1 octombrie pentru sectorul non-casnic. Deocamdată, suntem pe același palier cu prețurile internaționale pe care l-am avut și la 1 iulie. De asemenea, pentru populație, conform calendarului, rămâne creșterea de 3%, dar în funcție de evoluțiile favorabile în sensul scăderii importurilor, am putea ajunge la un nivel sub cel anunțat, undeva între 1 și 2%. Pentru energie electrică nu avem nicio modificare de preț a tarifului’, a afirmat Havrileț.

La sfârșitul lunii iunie, președintele ANRE menționa că piața gazelor pentru consumatorii industriali se va liberaliza în totalitate pentru sectorul industrial până la 31 decembrie 2015.

Havrileț a spus, totodată, că prețul gazelor pentru populație va crește cu 2,5% de la 1 iulie, iar cel pentru consumatorii industriali se va majora cu 1,5%.

„Prudențial, am decis să creștem ponderea gazelor de import în luna iulie, având în vedere conflictul dintre Rusia și Ucraina, astfel că vom ajunge la un import de 10% din consum, în special pentru a depozita aceste gaze și a întări siguranța în aprovizionare. Acest lucru va însemna o scumpire de 1,5% pentru consumatorii industriali care plătesc prețuri reglementate și de 2,5% pentru consumatorii casnici’, a explicat Havrileț.

Potrivit calendarului de liberalizare agreat de Guvern cu Fondul Monetar Internațional /FMI/ în 2012, prețul gazelor pentru consumatorii casnici va fi liberalizat în totalitate la 31 decembrie 2018.

Legea energiei electrice și a gazelor naturale prevede liberalizarea totală a pieței gazelor pentru industrie la 31 decembrie 2014, cu posibilitatea prelungirii până la 31 decembrie 2015.

6 comentarii

Mircea 07-08-2014 - 14:47

Uraaaaaaaaaa ! Din nou cresc preturile dar cu mai putin decit trebuie. Traiasca Ponta si alegatorii lui !

urbos 07-08-2014 - 14:52

Daca ma uit asa la profilul tau psihologic, cred ca cel mai bie ti-ar sta in lagar.
La muncaaa, parazitule!

pathfinder 07-08-2014 - 14:56

De aia te doare-n paispe de gaze…

” Proiecte de investitii:

Extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare – în derulare cu ADI Buzău 2008 – lucrare executată de Compania de Apă şi Canal Buzău
Înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale
Reabilitare şi dotare sală de festivităţi a oraşului Ponoare
Asfaltare străzi orăşeneşti”

ancuta 07-08-2014 - 15:02

mori 3,147daturo!
traiasca VICTORioasa revolutie a boborului beat muci din decembrie 2012!
uraaaaaaaaaaaaaaaa
ulaaaaaaaaaaaaa
puuuuullaaaaaaaaaaaaaaaa!
sa-l pupati in cur scormonindu-i hemortoizii pana cand gasiti puroiul gras si vascos, ‘tu-va muma’n cur de cancerosi!

Antibasistul 07-08-2014 - 15:32

ARBEIT MACHT FREI!!!

ancuta 07-08-2014 - 15:37

debile, ai aflat!
de acum vei fi FREI!!!
hahahahaha
hahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahaha

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult