Acasa BusinessEconomic Asigurarea facultativă a locuinţei o exclude pe cea obligatorie

Asigurarea facultativă a locuinţei o exclude pe cea obligatorie

scris de Ziua Veche
6 afisari

Proprietarii care au cumpărat deja o asigurare facultativă ce acoperă daunele produse de inundaţii, cutremure şi alunecări de teren nu vor mai trebui să încheie şi una obligatorie.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, luni, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor, informează Mediafax.

Noua lege defineşte dezastrul natural drept „cutremure de pământ, alunecări de teren şi inundaţii, ca fenomene naturale” şi include şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, alături de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, printre cei care trebuie să adopte normele de aplicare.

De asemenea, legea prevede că locuinţele expertizate seismic şi încadrate la gradul I de risc nu vor fi asigurate decât după recepţionarea lucrărilor de consolidare.

La articolul 3, care reglementează tipul de imobile pentru care se încheie asigurare, a fost introdus un alineat nou, potrivit căruia nu intră sub incidenţa legii „persoanele fizice şi juridice care şi-au încheiat o asigurare facultativă a locuinţelor care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie”.

Potrivit Ziarului Financiar, companiile de asigurări implicate în sistemul de asigurare obligatorie ar putea pierde, prin intrarea în vigoare a acestei legi, circa 30 milioane euro, ceea ce ar putea pune în pericol funcţionarea sistemului sau ar putea duce la majorarea tarifelor.

1 comentariu

Pavel 08-01-2011 - 12:51

La fel ar trebui procedat si in cazul asigurarii auto. Cei ce platesc o asigurare CASCO, sa nu mai plateasca RCA obligatoriu. Are curajul cineva sa faca o asemenea propunere – absolut legala – in Parlamentul Romaniei, pentru a apara drepturile cetatenilor?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult