Acasa BusinessEconomic Atenţie la escrocheriile cu vize pentru SUA de pe Internet

Atenţie la escrocheriile cu vize pentru SUA de pe Internet

scris de C.P.
4 afisari

Consulul General al SUA la Bucureşti, Laurie Meininger, atrage atenţia asupra fraudelor cu vize, pe Internet, arătând că, în ultimele luni, peste 600 de români s-au adresat ambasadei americane pentru a reclama că au fost victime ale unor astfel de tentative.

„Din păcate, există o reţea frauduloasă extrem de sofisticată pe Internet. Din fericire, majoritatea românilor ne contactează înainte de a trimite banii care li se cer. Li se cer – şi este o fraudă – între 500 şi 1000 de euro pentru o taxă de imigrare în SUA. Vreau să le spun tuturor că aceste mesaje nu provin de la Guvernul SUA„, a explicat Meininger vineri într-o întâlnire cu presa, potrivit TVR.

Potrivit consulului american, îmbucurător este faptul că nici una dintre cele 600 de persoane nu au crezut în autenticitatea mesajelor pe care le-au primit. Surprinzător este însă, din perspectica consulului american, că mulţi dintre aceştia nu se înregistraseră în niciun program şi au fost uimiţi să primească mesajul.

„Cea mai bună abordare este să vă uitaţi cu atenţie la adresa de e-mail de la care aţi primit mesajul şi să ştiţi că Guvernul american nu foloseşte terminaţiile .org sau .com. Orice adresă oficială de e-mail din partea guvernului american se termină cu .gov”, a spus consulul.

Laurie Meininger a adăugat că aceia care s-au înscris în mod corect în Loteria Vizelor nu vor primi niciun e-mail, ci vor avea la dispoziţie un număr de înregistrare obţinut după ce s-au înscris legal şi cu acest număr se vor conecta la site-ul Guvernului SUA.

Ambasada SUA reaminteşte că cei selectaţi aleatoriu NU sunt informaţi prin e-mail. „Dacă primiţi un e-mail care va informează că aţi fost selectat, NU plătiţi nicio sumă de bani şi vizitaţi pagina de internet www.dvlottery.state.gov pentru mai multe informaţii”.

1 comentariu

Ciu Huhu 31-07-2011 - 14:24

Cine-i nebun sa mai vrea sa emigreze acum in SUA falimentara?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult