Acasa BusinessEconomic Atenţie, scad preţurile! Vezi ce spune Isărescu

Atenţie, scad preţurile! Vezi ce spune Isărescu

scris de B.C.R
1 afisari

‘Până spre primăvara anului viitor va continua scăderea preţurilor. Este posibil ca inflaţia să ajungă undeva la 2% în martie 2012, chiar mai puţin, şi va urca uşor în vara anului viitor, unde se va stabiliza’, a explicat luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă.

Mugur Isarescu trage un nou semnal de alarma

foto: Agerpres

El a subliniat, însă că, dacă se face o comparaţie între scăderea preţurilor din toamna anului 2010 şi toamna anului 2011, se va observa o diferenţă între o scădere de 0,7 procente la sfârşitul anului 2010 şi 0,2 procente la sfârşitul anului 2011. ‘De acum până spre sfârşitul anului 2011, creşterile de preţuri au fost foarte mari, diferenţele între 0,7 în medie anul precedent şi 0,2 în prezent, înseamnă o cădere. Acelaşi efect de bază se va simţi dacă din mai în septembrie 2012 vom avea creşteri normale de 0,2 la sută. Acest efect de bază este posibil să ducă inflaţia la 3,5 – 3,6 la sută’, a spus guvernatorul BNR.
BNR a redus, de asemenea, prognoza de inflaţie pentru 2011, la 3,3 la sută, de la 4,6 la sută. În plus, rata medie anuală a inflaţiei, raportată la ultimele 12 luni, se situează încă peste 6%. Piaţa monetară s-a situat ca medie sub 5%, în trimestrul al treilea din acest an, deşi î n anumite momente s-a apropiat şi de 6%, a declarat, luni,  Mugur Isărescu.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, Raportul trimestrial asupra inflaţiei. Consiliul de Administraţie al BNR a analizat şi aprobat miercurea trecută Raportul trimestrial asupra inflaţiei. Rata anuală a inflaţiei a scăzut la nivelul de 3,45% în luna septembrie, de la 4,25% în luna precedentă, reintrând după mai mult de un an în interiorul intervalului de variaţie din jurul ţintei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult