Guvernul s-a angajat să adopte o legea astfel încât Metrorex şi RATB să majoreze tarifele cu mai mult decât rata inflaţiei.
Noua lege va stabili şi înfiinţarea unei noi „autorităţi metropolitane de tranzit”, care va supraveghea cele două regii de transport public, relevă scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI la finalul evaluării din ianuarie-februarie, obţinută de Mediafax.
„Vom promova o legislaţie care să stabilească o nouă autoritate metropolitană de tranzit care va supraveghea Metrorex împreună cu sistemul de transport public de suprafaţă din Bucureşti–RATB. Legea va permite de asemenea ajustări mai mari de tarife, dincolo de indexarea cu rata inflaţiei, în acord cu planul strategic de acoperire a cheltuielilor curente prin venituri şi a cheltuielilor de capital prin subvenţii”, se arată în document.
În ultimii ani, tarifele Metrorex şi RATB au fost majorate, de regulă, prin raportare la nivelul inflaţiei.
Sursa citată mai relevă că Metrorex şi-a propus să reducă totalul costurilor cu mentenanţa cu 30% până la sfârşitul acestui an.
În precedenta scrisoare de intenţie, Guvernul s-a angajat faţă de FMI că va creşte tarifele practicate de zece companii publice care înregistrează cele mai mari pierderi, inclusiv de CFR Călători, CFR Marfă, Metrorex, Termoelectrica şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
6 comentarii
Nu înţeleg ce treabă are FMI cu transportul public din Bucureşti! Ce, dacă eu aş lua împrumut de la bancă m-ar întreba aia de la ghişeu câtă benzină consum pe lună şi ce maşină am?!
Jidovii de la FMI vor sa fie siguri ca statul roman va avea suficienti bani ca sa le poata returna imprumutul si mult dorita dobanda. De asta cer reducerea cheltuielilor guvernamentale. Dar FMI are si misiunea de a destructura tarile aflate pe traiectorie ascendenta (cum erau Romania lui Ceausecu, respectiv Argentina), de a le reseta si de a le saraci la blana.
„Dar FMI are si misiunea de a destructura tarile aflate pe traiectorie ascendenta (cum erau Romania lui Ceausecu, respectiv Argentina)”
Ce varsta aveti, domnule, de postati asemenea ineptii??? Romania lui Ceausescu pe traiectorie ascendenta? Cand asta? A fost mereu pe traiectorie descendenta, din ce in ce mai abrupt… Anunta plata datoriilor prin ’87, si pana in ’89 o duceam din ce in ce mai rau… Vorbim din imaginAatie, sau din experienta personala???
Luciane, este vorba despre starea macroeconomica nu de cea a ta, ca individ … Romania fara datorii ar fi luat-o in mod cert in sus ! Industria nu era ea un morman de fier vechi asa cum v-au spalat smecherii creierii si nici nu se producea in pierdere atat de mult pe cat se s-a mintit … Se producea destul de mult in pierdere ca datoriile trebuiau platite in valuta si in felul asta se obtinea valuta insa dupa ce nu ar fi mai fost nevoie (Ceausescu voia chiar sa infiinteze o banca romaneasca care sa ofere credite altor tari mai sarace !) atunci cu siguranta ca lucrurile ar fi luat-o in sus. De aceea nici nu au permis sa lase o tara ca Romania independenta de valuta occidentala ! Ceausescu a actionat prea inocento-rugos crezand ca se va juca cinstit insa lucrurile nu stau asa … Chinezii insa, serpi batrani si putere adevarata in ciuda celor ce se tot scriu pe aici, au actionat exact pe dos batandu-i cu armele lor !
Ceausescu a facut si greseli mari (probabil fiind sfatuit prost de niste tradatori din jurul lui), dar realitatea este ca a avut mari ambitii si in timpul lui s-au construit multe. Uita-te in statistici (daca ai acces la ele), sa vezi ce producea Romania in perioada aia. S-au dezvoltat orasele, s-a facut Metroul si s-a definitivat Canalul Dunare-Marea Neagra, s-a modernizat fabricile si s-au construit altele noi, s-au construit spitale mari si scoli, etc. Ce s-a facut in tara dupa inlaturarea lui Ceausescu, in afara de distrugeri si cedarea bunurilor nationale (petrolul si aurul, etc) la puterile coloniale din Vest ?
Domnule, oricat de mult te-ai forta sa ma contrazici, nu ai argumente. Esti un agent diversionist. Cititorii cinstiti percep asta.
Ma asteptam ca patriotii sa remarce din prima postare greseala cum ca Ceausescu ar fi anuntat in 1987 plata datoriilor externe. NU, Ceausescu a anuntat in APRILIE 1989 plata completa a datoriilor externe. In mai putin de jumatate de an era MORT>
Comments are closed.