Acasa BusinessEconomic AT&T a dat 39 de miliarde de dolari pentru divizia T-Mobile

AT&T a dat 39 de miliarde de dolari pentru divizia T-Mobile

scris de D.S.S.
64 Afisari

AT&T a acceptat să achiziţioneze compania T-Mobile SUA de la Deutsche Telekom, pentru aproximativ 39 miliarde de dolari în acţiuni şi numerar, pentru a crea cea mai mare companie de telefonie mobilă din America, transmite Bloomberg.
Tranzacţia va permite AT&T, în prezent al doilea mare operator wireless din SUA, să-şi majoreze numărul clienţilor cu aproximativ 34 milioane, depăşind compania Verizon Wireless.

AT&T DT

AT&T a dat 39 de miliarde de dolari pentru divizia T-Mobile

Va fi cea mai importantă tranzacţie în industria wireless din 2004 şi s-ar putea confrunta cu o cercetare amănunţită din partea guvernului american deoarece combină al doilea şi al patrulea furnizor wireless, reducând posibilităţile de alegere ale consumatorilor. AT&T a anunţat că aprobarea din partea autorităţilor de reglementare ar putea dura un an.
AT&T va plăti companiei germane 25 miliarde de dolari în numerar şi un capital în acţiuni echivalent cu o participaţie de 8% în AT&T, echivalentă cu 14 miliarde de dolari. Deutsche Telekom va obţine un loc în Consiliul de conducere al AT&T.
Acordul a fost aprobat de conducerile ambelor companii, a anunţat Deutsche Telekom.
Pentru 2010, Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, a raportat un profit net de 1,7 miliarde de euro, faţă de 353 milioane de euro în 2009. Veniturile au scăzut cu 3,4%, la 62,42 miliarde euro.
În 2008, Deutsche Telekom AG a cheltuit 3,8 miliarde de euro pentru a prelua un pachet de 30% din acţiunile OTE. Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, deţine 54,01% din Romtelecom.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult