Acasa BusinessEconomic Autobuzele etajate, din nou pe străzile Capitalei

Autobuzele etajate, din nou pe străzile Capitalei

scris de A.B.
7 afisari

Autobuzele cu etaj inaugurate anul trecut în Bucureşti îşi vor face apariţia pe străzi şi în acest an, odată cu venirea sezonului cald. Traseul va rămâne acelaşi, la fel şi preţul unei călătorii.

autobuze-supraetajateAutobuzele care plimbă turiştii pe străzile Capitalei fost închiriate de la Regia de Transport Constanţa, iar contractul de închiriere a expirat în luna noiembrie a anului trecut.

„Autobuzele au fost ale Regiei de Transport Constanţa şi au fost luate înapoi întrucât expirase contractul. Pe parcursul iernii, nu s-a renunţat la traseul turistic, iar autobuzele etajate au fost înlocuite cu unele normale”, a spus, pentru RTV.NET, Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

Ideea ca vizitatorii să poată vedea Bucureştiul dintr-un autobuz supraetajat nu a dispărut.

„Anul trecut, RATB anunţa că traseul turistic va fi efectuat din nou cu autobuze etajate odată cu venirea sezonului cald. Este posibil ca autobuzele supraetajate să fie tot cele ale Regiei de Transport Constanţa sau altele”, a mai spus Brânduşa Raeceanu.

Pentru închirierea celor patru autobuze etajate care efectuau circuitul turistic al Capitalei s-a plătit o chirie de aproximativ 5.000 de euro pe lună pentru fiecare autobuz.

Traseul turistic poate fi parcurs acum mai ieftin. „O călătorie cu autobuzul turistic 361 costă cât o călătorie normală, adică 1,30 de lei, iar modalitatea de plată este cardul de transport, folosit în cazul oricărui traseu„, a amintit Brânduşa Raeceanu.

 Anul trecut, fiecare turist adult plătea pentru o cursă completă 25 lei, un copil 10 lei, în timp ce copiii sub şapte ani nu erau taxaţi.

Autobuzele vor circula pe acelaşi traseu, Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.  Autobuzele etajate fac parte din proiectul „Bucharest City Tour”, implementat de RATB împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult