Acasa BusinessEconomic Autoritǎțiile ruse dau asigurǎri cǎ nu intenționeazǎ sǎ interzicǎ McDonalds

Autoritǎțiile ruse dau asigurǎri cǎ nu intenționeazǎ sǎ interzicǎ McDonalds

scris de Laurentiu Banches
12 afisari

Dupǎ ce restaurantele fast-food McDonald’s au fost asediate de inspecții, oficialii ruși au spus cǎ nu au intenția de ȋnchide lanțul american.

Autoritǎțiile ruse dau asigurǎri cǎ nu intenționeazǎ sǎ interzicǎ McDonalds (foto:bellenews.com)

Autoritǎțiile ruse dau asigurǎri cǎ nu intenționeazǎ sǎ interzicǎ McDonalds (foto:bellenews.com)

Asigurǎrile au fost oferite chiar de vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, care a declarat pentru Itar-Tass cǎ „Nimeni nu vorbește despre o interdicție a McDonald’s în Rusia” și cǎ „Pur și simplu s-a întâmplat că toate aceste inspecții au fost derulate în același timp”.

Ȋn sǎptǎmȃna precedentǎ Agenția rusă pentru Protecția Consumatorului (Rospotrebnadzor) a făcut o serie de inspecții surpriză coordonate la restaurantele McDonald’s din mai multe regiuni ale Rusiei. Inspecțiile au venit după ce, miercurea trecută, Rospotrebnadzor a ordonat închiderea a patru restaurante McDonald’s din Moscova, printre care se numără și restaurantul McDonald’s din Piața Pușkin, care a atras faimoasele cozi fără sfârșit ale consumatorilor sovietici când a fost deschis, în ianuarie 1990, potrivit Agerpres.

Inspecțiile și respectiv ȋnchiderea restaurantelor sunt evenimente produse dupǎ ce, la ȋnceputul lunii august, Vladimiri Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole și alimentare provenite din țările care au impus sancțiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina. Pe aceastǎ listǎ se aflǎ produse din carne și lapte, precum și fructe și legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia și Norvegia.

Ȋn Rusia sunt 424 de restaurante McDonald’s, piața fiind ȋn topul celor mai profitabile 7 din lume pentru compania americanǎ (exceptȃnd SUA și Canada). Fondat în 1940, McDonald’s este cel mai mare lanț de restaurante de tip fast-food din lume.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult