Acasa BusinessEconomic Autoritatile publice ar trebui sa respecte o perioada maxima de 30 de zile pentru plati

Autoritatile publice ar trebui sa respecte o perioada maxima de 30 de zile pentru plati

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Comisia Europeana a transmis raspunsul privind observatiile formulate de Comitetul Economic si Social European in ceea ce priveste noua varianta a Directivei privind combaterea platilor intarziate care va fi votata la inceputul lunii iulie.

„Comisia impartaseste punctul de vedere al Comitetului, ca termene scurte si obligatorii de plata trebuie sa se aplice tuturor autoritatilor publice la toate nivelurile. In plus, luand in considerare climatul actual, in care IMM-urile se confrunta cu probleme grave privind fluxul de numerar si de acces restrictionat la credite, autoritatile publice ar trebui sa respecte o perioada maxima de 30 de zile pentru platile catre IMM-uri”, se arata intr-un document remis de Comisie Comitetulul Economic si Social European. 

Modificarile au fost facute dupa ce in 17 decembrie 2009 Comitetul Economic si Social European(CESE) a aprobat Avizul privind Propunerea de directiva a Parlamentului European si a Consiliului cu privire la intarzierea platilor in cazul tranzactiilor comerciale.

CESE recomanda ca termenele scurte si obligatorii de plata trebuie sa se aplice tuturor autoritatilor publice la toate nivelurile iar aceste plati sa se faca in maxim 30 de zile. Comisia Europeana ca analiza cu atentie si recomandarea de a institui o obligatie de plata a unor dobanzi, compensatii si cheltuieli interne.In ceea ce priveste recomandarile pentru toate tranzactiile comerciale, Comisia va analiza cu atentie recomandarea de a institui o obligatie de plata a unor dobanzi, compensatii si cheltuieli interne.

Directiva actualizata se asteapta sa fie votata de Plenul Parlamentului European la finalul lunii iunie sau inceputul lunii iulie.

0 comentariu

alamar 18-10-2010 - 14:12

Dle E, dta ce opinii ai despre articolul de mai sus?…

Multumesc anticipat…

Campeanu 18-10-2010 - 14:17

Albii cu albii si coloratii cu coloratii.
„Alesii” sa se duca la fratii lor din China.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult