Acasa BusinessEconomic Avem Buget şi Lege a asistenţei sociale. La ce ne folosesc?

Avem Buget şi Lege a asistenţei sociale. La ce ne folosesc?

scris de Bogdan Crețu Roman
1 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele de promulgare a Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012, precum şi a celei privind asistenţa socială, informează Administraţia Prezidenţială.

Avem Buget şi Lege a asistenţei sociale. La ce ne folosesc?

Pe 15 decembrie, plenul reunit al Parlamentului a adoptat Legea bugetului de stat pe anul 2012, ea fiind votată cu 239 de voturi favorabile, 168 împotrivă şi nicio abţinere. Bugetul de stat pe anul 2012 a fost construit pornind de la o estimare de creştere economică de 2,1% pe anul 2012 şi pe o ţintă de deficit bugetar de 1,9% din PIB. Tot pe 15 decembrie a fost adoptată şi Legea asigurărilor sociale pentru anul 2012, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 237 de voturi pentru, 168 împotrivă şi nicio abţinere.
Proiectul de lege a fost adoptat în forma iniţială, niciunul dintre cele 25 de amendamente respinse în comisiile de specialitate nefiind admis. ‘Bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2012 este construit în aşa fel încât să fie asigurată plata pensiilor pentru cei 4,761 milioane de pensionari aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii, din care 159.000 reprezintă pensionarii ce se află în evidenţa caselor de pensii sectoriale’, a declarat miercuri preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, Doina Pârcălabu, citată de Agerpres. Potrivit acesteia, nivelul veniturilor prevăzute în proiectul de act normativ se ridică la 48,729 miliarde de lei.

Acestea se realizează în proporţie de 70,9% din contribuţiile pentru asigurări sociale ale sistemului public de pensii, 0,5% din contribuţiile pentru accidente de muncă şi boli profesionale, 0,2% din venituri nefiscale şi 28,4% din subvenţia acordată de la bugetul de stat.  Pe 22 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legii asistenţei sociale, decizia fiind luată cu 168 de voturi pentru, cinci împotrivă şi nicio abţinere. Pe 31 octombrie, preşedintele Traian Băsescu le-a trimis o scrisoare preşedintelui Senatului de la acea dată, Mircea Geoană şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, prin care cerea urgentarea adoptării proiectului legii asistenţei sociale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult