Acasa BusinessEconomic Averile la control: Ce datorii au noii primari ai României

Averile la control: Ce datorii au noii primari ai României

scris de Doru Dragomir
8 afisari

Alegerile locale se cam apropie de sfarsit, iar numele noilor primari se cunosc deja, chiar daca numaratoarea voturilor nu s-a incheiat inca.

Din datele pe care le avem acum la dispozitie,USL a castigat 26 de orase resedinta de judet, iar PDL zece, restul fiind obtinute de catre UDMR, FDGR si independenti. Rezultatele au depasit cifrele din sondajele din fiecare judet, centralizate in saptamanile trecute de catre Econtext. In mod clar, multe din sondaje au fost mult mai „blajine” , in sensul ca nu anticipau o victorie atat de categorica a social-liberalilor. Acum insa, intrucat avem rezultatele alegerilor, sa vedem cine sunt noii primari. Si, mai ales, sa vedem cum stau ei la capitolul finante. Si vom incepe cu cel mai sensibil capitol financiar: datoriile! Econtext va arata ce datorii au noii primari!

Va prezentam topul noilor primari in functie de sumele de bani pe care le datoreaza. Si ne refereim doar la primarii oraselor resedinta de judet. Datoriile sunt catre diferite institutii, dar si catre persoane fizice.

Revenind, din cei 41 de primari generali, doar 24 au datorii, restul de 17 figurand cu zero lei la rubrica datorii. Dar cei care au datorii nu stau deloc rau! In total, datoriile celor 24 depasesc 11 milioane de lei (peste 2,5 milioane de euro).

Din acestia, cel mai indatorat primar este cel din Giurgiu, independentul Nicolae Barbu. Acesta este singurul independent care a invins un candidat social-liberal. Barbu datoreaza o suma de peste 700.000 de euro! El este urmat de Marius Stan, care va prelua fraiele Galatiului. Stan are o datorie de 275.000 de euro. Probabil ca cea mai interesanta datorie o are Victor Dragusin, primarul Alexandriei, Teleorman. El datoreaza circa 3.000 de euro, iar banii provin dintr-un contract prin care Primaria Alexandriei i-a concesionat un teren in anul 2003. Altfel spus, el este dator la institutia pe care o va conduce. Dar iata ce datorii au noii primari ai Romaniei:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS