Acasa BusinessEconomic Baia Mare. Primarul contra Romaltyn Mining

Baia Mare. Primarul contra Romaltyn Mining

scris de P.C.R.
55 afisari

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că respinge categoric eliberarea autorizației de funcționare a uzinei Romaltyn Mining ce ar urma să proceseze minereuri neferoase.

Catalin Chereches (foto-Agerpres)

„Atât timp cât sunt eu primar în Baia Mare, Romaltyn Mining nu va primi autorizație de funcționare orice demersuri ar face. E mai importantă viața oamenilor, natura, mediul ambiant decât o investiție ce temporar creează niște locuri de muncă, iar într-un final comunitatea are de suportat consecințele poluării istorice. Indiferent de situație și presiunile economice din jurul acestei companii, răspunsul rămâne unul negativ”, a punctat Cătălin Cherecheș.

De asemenea, primarul municipiului Baia Mare a subliniat că va susține alături de prefectul județului Maramureș, Anton Rohian, și președintele Consiliului Județean, Zamfir Ciceu, orice inițiativă benefică legată de redeschiderea activităților miniere la Compania Națională a Metalelor Prețioase și Neferoase Remin.

„Voi fi alături de prefectul și președintele CJ Maramureș în orice pas care ar putea duce spre reînceperea activităților miniere la compania Remin Baia Mare. Voi fi alături de oamenii care doresc să mă sprijine în folosul comunității, căutând toate formele prin care putem scoate Maramureșul lăsat în izolare o lungă durată de timp”, a mai spus primarul municipiului Baia Mare.

Cătălin Cherecheș, care s-a înscris în această săptămână în UNPR, a mai subliniat că politic va sprijini acele proiecte care vin în sprijinul comunităților și a oamenilor din județul Maramureș.

5 comentarii

digital 21-09-2013 - 17:13

se dă și ăsta mare salvator de mediu, preacurvindu-se cu tot felul de partide ca să rămână în cărți!
unde erai mă când Baia Mare era poluată de comuniști?!
erai plecat și tu ca vitălăul, nu?!

IngerAlbastru 21-09-2013 - 22:54

Cred ca tot acolo era cand crestea si erau comunistiti la putere, dar tu unde esti si sint sigura ca n-ai fost pe acolo sa vezi despre ce teritorii se vorbeste??? Eu am fost langa acele zone de exploatare al metalelor pretioase, sint unice in frumusete naturala, stie el ce apara pe langa bogatia solului.

digital 21-09-2013 - 22:57

hahaha!
bun gargaragiu ești!

IngerAlbastru 22-09-2013 - 04:02

Tu nu prea excelezi in nimic, nici macar in critici fara vlaga.
Daca se scot zacaminte, nu romanii-l fac, nici macar munca de paznic, credeam ca stii asta. Se cara bunatatea si gunoiul ramane la sol pentru a fi curatat de romani daca vor bani/ciubuc gras. Primarul nici nu conteaza in aceasta tranzactie daca se va realiza, doar niste caini mari din Sud.

Ionel 22-09-2013 - 08:44

sa ne aducem aminte de cazul tezaurului de la Izverna cind echipa lui Cousteau a venit cu paznici adusi din strainatate sia plecat cu tirurile pline. Nu a fost controlat la granita si nici un ziarist nu a reusit sa se aproprie. Dupa ani de zile au venit niste scafandrii unguri si pariez carespectivii numai scafandriii nu erau si se ineaca intr-un accident mai mult decit bizar.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult