Acasa BusinessEconomic Banca Centrală a Germaniei: Investițiile în bitcoin sunt riscante

Banca Centrală a Germaniei: Investițiile în bitcoin sunt riscante

scris de C.S.
10 afisari

Bundesbank, Banca Centrală a Germania, a emis un avertisment asupra riscurilor la care se expun investitorii în bitcoin, celebra monedă virtuală, tranzacționată doar pe portaluri specializate.

Banca Centrală a Germaniei lansează un avertisment privind volatilitatea monedei bitcoin. (foto: Mediafax)

Bitcoin este o monedă extrem de speculativă din cauza volatilităţii ridicate şi a felului în care a fost concepută, a avertizat Carl-Ludwig Thiele, membru în board-ul Bundesbank.

„Nu există nicio garanţie din partea statelor pentru bitcoin, iar investitorii şi-ar putea pierde toţi banii. Bundesbank avertizează cu tărie în privinţa acestor riscuri”, a spus Thiele, citat de publicaţia germană Handelsblatt.

El a adăugat că reprezentanţii băncilor centrale şi ai autorităţilor de reglementare din Europa discută tot mai mult despre fenomenul bitcoin, cu toate că eforturile lor s-au rezumat deocamdată la avertizarea oamenilor în legătură cu riscurile speculative enorme implicate de moneda virtuală.

Popularitatea bitcoin, o monedă virtuală care poate fi tranzacţionată online pe portaluri specializate şi care nu este controlată de vreo autoritate, a crescut în ultimul an, fapt care a atras un număr de investitori mari.

Autorităţile de reglementare sunt îngrijorate însă că moneda bitcoin ar putea fi folosită la spălarea de bani şi alte activităţi ilegale.

Bitcoin este tranzacţionată marţi la 1.075 dolari pe unitate, pe platforma Mt.Gox. Cotaţia bitcoin a înregistrat fluctuaţii mari de când a atins în noiembrie un maxim de 1.242 dolari pe unitate, coborând în doar câteva zile la 600 de dolari pe unitate.

12 comentarii

IV 07-01-2014 - 18:57

Part!, din punctul lor de vedere sunt riscante deoarece nu pot fi controlate de nici un stat, aici ii doare pe ei.

ValVerde 09-01-2014 - 18:47

Daca iti plac asa de mult, converteste-ti economiile personale in bitcoins.
La fel si Tache.

Tache 07-01-2014 - 23:29

In februarie 2013 un bitcoin valora 22 de dolari, iar in noiembrie 2013 a depasit 1000 de dolari, o crestere de 45,45 ori. Pentru a tranzactiona bitcoins trebuie descarcat un fisier zip, cu istoricul tuturor tranzactiilor, incepand cu infiintarea si care, deci, creste dupa fiecare tranzactie. Acum a ajuns la 20 de giga si tot creste. Acesta este punctul slab al bitcoin.

ValVerde 07-01-2014 - 23:34

Asta plus ca e mai greu sa-ti iei un mic si-o bere la bodega din colt.

Nu cred ca ti-l primesc nici pentru o sedinta de masaj terapeutic.

Tache 07-01-2014 - 23:45

Se platesc si salarii in bit-coin, pentru ca este convertibil in aur si se pot face transferuri oriunde in lume, fara controale, limite si taxe.

BULA 09-01-2014 - 18:10

E CARITAS in toata regula. Multi vor lua teapa !

Tache 11-01-2014 - 10:54

Ai dreptate ! Se va prabusi, iar moartea este in zipul sau. Dar pana atunci te poti imbogati de 50 de ori. Ce alegi ? Nu e nevoie sa raspunzi, caci stiu raspunsul.

Tache 07-01-2014 - 23:43

Urmeaza un colaps financiar PLANIFICAT sa produca unitate, un singur guvern mondial, o singura moneda mondiala, globo. Exista multi bogatasi in lume, care nu dorm noaptea si se gandesc cum sa-si pastreze averea acumulata si sa scape intregi din colapsul care vine. Daca in Romania ar apare bit-leul, care ar rezolva si problema necesitatii descarcarii fisierului zip, atunci s-ar putea castiga o gramada de bani. In plus, lui Mugurel Isarescu i se taie complet macaroana si romanii rezolva problema lipsei de bani.

jan dinu 08-01-2014 - 00:30

—- Hehehehehe …, — BITCOIN — este inca o inventie (investitie)
evreiasca …… ca doar ei stiu cum -unde – cind pot oferii lumii garantii
financiare – globale …!!! Asha ca tot la MaNa lor sunteti mai – goyimilor ..!!
JD-USA

BULA 08-01-2014 - 09:10

Banuiam ca bitcoyul e o evreiala electronica, volatila ca bitii din RAM cand ii tai alimentarea cu energie electrica. E un CARITAS de ultima generatie !

Tache 11-01-2014 - 10:57

Se impiedicau oamenii in lazile cu bani, la Cluj, pe vremea Caritasului. Trebuia sa dai cu sutul unei lazi cu 1 miliard de lei, la sediul central, sa poti inainta cu randul.

digital 09-01-2014 - 18:34

un nou nivel de înșelătorie în care unii vor pierde, iar alții vor câștiga!
ceea ce este interesant, este până unde va merge credibilitatea celor înșelați!
vom afla de la breaking news!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult