Acasa BusinessEconomic Banca Mondiala vrea sa ajute Romania sa tina deficitul bugetar sub control

Banca Mondiala vrea sa ajute Romania sa tina deficitul bugetar sub control

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Banca Mondiala s-a aratat dispusa sa ajute Romania sa tina sub control deficitul bugetar, avand in vedere presiunile fiscale ridicate la care este supusa tara noastra si de aici necesitatea ca banii publici sa fie tinuti sub un control strict, transmite Agerpres.


Vicepresedintele pentru Europa si Asia Centrala al Bancii Mondiale,
Philippe Le Houerou, a aratat intr-o conferinta de presa in cadrul sesiunii de primavara a Fondului Monetar International si a BM ca departamentul sau urmareste cu mare atentie cum se desfasoara salvarea financiara a Greciei, adaugand ca se teme de impactul regional al acestei situatii, in special in tarile balcanice, a transmis Radio Romania Actualitati.
In legatura cu Romania, oficialul BM a notat ca trebuie controlat deficitul, presiunile fiscale fiind foarte mari. Provocarea este acuta, pe fondul unei redresari economice relativ slabe, insa avand in vedere ca sectorul bancar este solid, Banca Mondiala nu crede ca problema fiscala va avea un impact negativ in acest an si cel viitor.

0 comentariu

Ricola 15-10-2010 - 17:34

Il vom vedea pe SOV dupa gratii pina de Craciun?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult