Acasa BusinessEconomic Bancile europene amenintate de inasprirea legislatiei sistemului bancar

Bancile europene amenintate de inasprirea legislatiei sistemului bancar

scris de Ziua Veche
6 afisari

Bancile europene s-ar putea confrunta cu o „nota de plata” de 244 miliarde euro, totalizand profiturile pierdute si cresterea cerintelor de capital,in urma inaspririi legislatiei sistemului bancar, potrivit estimarilor Credit Suisse, citate de Bloomberg. Analistii bancii elvetiene anticipeaza ca profiturile bancilor europene ar putea fi,in anul 2012, cu 37% mai reduse decat se estimeaza in prezent.


 

 

Bancile ar putea fi supuse unor reglementari mai stricte privind managementul capitalului si lichiditatii, dar si unor noi reguli privind derivatele si unor taxe speciale, potrivit analistilor.

Zece banci, printre care Credit Agricole si Commerzbank, ar putea inregistra un deficit de capital de 24 miliarde euro in 2012 din cauza inaspririi cerintelor de capital, informeaza Mediafax.

Analistii Credit Suisse considera ca UBS, Danske Bank, Standard Chartered si UniCredit sunt cel mai bine pozitionate in contextul „riscului regulatoriu” si expunerii limitate la datorii de stat.

0 comentariu

tanda si cu manda 18-10-2010 - 00:38

se ia taurul de coarne si se pune tara la cale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS