Acasa BusinessEconomic Bancile vand foarte putine dintre fabricile, casele si limuzinele obtinute in urma executarilor silite

Bancile vand foarte putine dintre fabricile, casele si limuzinele obtinute in urma executarilor silite

scris de Ziua Veche
0 afisari

.„Vindem fabrici, uzine, case si limuzine. Nu-i adevarat, nu se vinde nimic sau se vinde foarte putin pentru ca nu exista piata pentru asa ceva. Faptul ca o banca ajunge sa execute un client este pur si simplu sfarsitul unei incercari de a gasi un dialog”, a decalarat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, la seminarul ” Mediafax talks about banking”.

El a explicat ca unii clienti nu vor sa discute cu banca, intrucat manifesta „sindromul doctorului”.

Din pacate sunt unii clienti la care se manifesta sindromul doctorului, adica «nu ma duc la doctor ca o sa-mi spuna ca sunt bolnav si asa nu sunt bolnav»”, a continuat Ghetea, care ocupa si functia de presedinte al CEC Bank.

El a dat ca exemplu faptul ca in urma vanzarii unui activ din judetul Timis, in valoare de 830.000 de lei, nu s-au acoperit cheltuielile cu executorul bancar.

„Astfel clientul a ramas in continuare dator la banca, iar activul s-a pierdut. Nu aceasta este dorinta bancilor, vrem sa gasim solutii pentru fiecare client care dovedeste buna credinta si dovedeste ca poate sa faca ceva in continuare”, a mai spus Ghetea.

Presedintele ARB a explicat ca legea insolventei este in continuare „destul de neprietenoasa” pentru sistemul bancar.

El considera ca exista firme care au reusit sa se adapteze la conditiile de criza si care trebuie sprijinite de banci, chiar daca nu mai exista aceleasi garantii, iar riscurile sunt mai mari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult