Acasa BusinessEconomic Barbara Kolm: Grecia ar trebui lasata sa dea faliment. A trisat, acum ar trebui pedepista

Barbara Kolm: Grecia ar trebui lasata sa dea faliment. A trisat, acum ar trebui pedepista

scris de Ziua Veche
4 afisari

Salvarea Greciei nu este cea mai buna solutie, este de parere Barbara Kolm, presedintele Coalitiei Europene pentru Crestere Economica (ECEG). „Salvarea financiara a Greciei este o mare problema. Ar trebui lasata sa dea faliment. Ce se va intampla? Tara va exista in continuare”, a declarat Barbara Kolm cu ocazia forumului international LEADER SHE, organizat de Forum Invest la Viena. Ea considera ca Grecia a trisat, iar acum este pedepsita. “Fiecare tara ar trebui sa-si rezolve problemele”, sustine Barbara Kolm. O alta tara care de asemenea nu si-a facut temele este Portugalia, in timp ce Irlanda este data ca exemplu pozitiv.

 

Sprijinul financiar acordat unor organizatii este vazut ca pe un proces de redistribuire. “Se fura bani de la contribuabili si sunt foloiti pentru a ajuta organizatii care nu sunt bine conduse”, este de parere presedintele ECEG.  Ea crede ca firmele care au fost ajutate nu isi au facut temele si ca se vor confrunta cu noi probleme, necesitand in continuare ajutor. In acest fel se abuzeaza de banii contribuabililor si nici nu se rezolva problemele in cauza pentru ca firmele respective nu isi corecteaza greselile. In schimb, daca statul ar permite falimentul unor companii, atunci ar transmite un semnal iar companiile se vor organiza si vor actiona mai bine.

Reforma pensiilor din Romania, un progres

In ceea ce priveste situatia din Romania, Barbara Kolm considera ca am facut o serie de progrese, dand aici ca exemplu reforma pensiilor, dar nu este de acord cu majorarea unor taxe. “Cresterea TVA este cea mai ieftina solutie. Daca veti creste taxele, din ce in ce mai putine companii vor veni la voi in tara, iar acum aveti nevoie de investitii straine. Nu poti avea crestere economica daca ai un nivel al taxelor ridicat”, a explicat oficialul ECEG

 

0 comentariu

caramache 13-10-2010 - 14:29

Bre Grosane, de ce incerci tu sa fii spiritual cad in realitate esti un spritzist? Tu esti ala care ti-ai ratat vocatia ca te-ai ocupat prea mult cu procreatia si te-ai ales cu malformatia. Nu era mai bine daca ramsneai un sanepizdist decat un acru si plicticos umorust?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS