Acasa BusinessEconomic Basescu: Ajutorul pentru Grecia conteaza si pentru Romania

Basescu: Ajutorul pentru Grecia conteaza si pentru Romania

scris de Ziua Veche
3 afisari

Decizia la care s-a ajuns in cazul Greciei este foarte importanta si pentru Romania, tinand cont de prezenta marilor banci grecesti ce opereaza in tara noastra, a declarat vineri presedintele Traian Basescu, la incheierea lucrarilor Consiliului European de primavara, de la Bruxelles.


“Marile banci grecesti opereaza pe piata romaneasca. Alaturi de bancile din Austria, ele detin cea mai mare parte a pietei romanesti in industria bancara, iar stabilitatea Greciei este foarte importanta pentru noi. In plus, ar fi existat riscul unui efect de contaminare a intregii regiuni daca nu s-ar fi luat o decizie rapida. Decizia s-a luat, noi speram ca va fi bine primita de mediile bancare, de agentiile de rating si de cei care trebuie sa imprumute Greciei bani, dar un jucator esential alaturi de Uniunea Europeana va fi FMI in tratarea problemelor Greciei”, a spus Traian Basescu, citat de Agerpres. El a apreciat ca, pentru Romania, participarea FMI la asistenta pentru Grecia nu este “nicio jena, pentru ca suntem in acord cu Fondul de un an”. “Nu as vrea sa comentez pentru tarile din zona euro, desi trebuie sa recunoastem ca, in lipsa unui astfel de organism, daca ar fi vrut sa nu apeleze la FMI atunci zona ar fi trebuit sa creeze Fondul monetar al eurozonei sau al UE. Neexistand institutia, este foarte bine ca s-a apelat la FMI. Este o solutie corecta pentru simplul motiv ca FMI are reputatia capacitatii de a da asistenta tehnica si de a preveni intrarea intr-o criza”, a mai spus seful statului roman.

 

0 comentariu

VIRUSU 12-10-2010 - 12:14

Cand corabia ia apa sobolanii o parasesc!

Observator 12-10-2010 - 12:31

Motivul care l-a facut pe E.H. sa paraseasca Realitatea?

urbos 12-10-2010 - 16:10

Viermele limbist umflat Hurezeanu mananca rahatii Betivului de la inceput. Fara astfel de scarnavii, Base nu putea sa faca ce-a facut. Moarte dictatorului, familiei si slugilor lui.

ELENA 13-10-2010 - 02:48

Stati linistiti, patatul asta se duce la tv-patriciu ,nu isi schimba gandirea ,doar stapanul.

bibanu 14-10-2010 - 08:11

specific poporului roman.o natie de tradatorii,hotii si curve asta suntem.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult