Acasa BusinessEconomic Băsescu către FMI: Suntem hotărâţi să rămânem pe drumul corect

Băsescu către FMI: Suntem hotărâţi să rămânem pe drumul corect

scris de A.B.
3 afisari

Traian Băsescu a asigurat delagaţia FMI că România este hotărâtă să rămână pe drumul corect, chiar dacă e destul de greu, ţinând cont de faptul că pen tru ţara noastră este an electoral.

basescu-franks Şeful de la Cotroceni a subliniat că pentru ţara noastră este o adevărată provocare să rămână, în acest an electoral, pe drumul corect macroeconomic, el menţionând că autorităţile de la Bucureşti sunt determinate să păstreze direcţia.

„Sper că evoluţia noastră economică va rămâne ceva mai pozitivă decât a altor state UE, chiar dacă avem un an electoral şi aceasta este o adevărată provocare, rămânerea pe drumul corect în timpul unui an electoral. Nu este chiar aşa uşor, dar noi suntem absolut hotărâţi să rămânem pe această direcţie”, a spus pentru Mediafax preşedintele Traian Băsescu.

La rândul său, şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks, a afirmat că perspectiva macroeconomică din UE este încă influenţată negativ, dar prognoza este că în acest an România va rezista mai bine decât media europeană.

„După cum ştiţi, sunt încă efecte negative asupra restului Europei, dar România rezistă mai bine decât multe alte state. Nu o să fie la un nivel foarte ridicat în acest an, dar în orice caz, mai bine decât media europeană”, a spus Franks.

Delegaţia comună a FMI, a Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, venită la Bucureşti în a cincea vizită de evaluare a acordului preventiv semnat în 2011, a fost primită începând cu ora 13.00 de către preşedintele Băsescu la Palatul Cotroceni.

Precedenta primire la Palatul Cotroceni a delegaţiei comune a FMI, BM şi CE a fost în 3 februarie. Anterior, pe 31 ianuarie, preşedintele Băsescu a avut o altă întâlnire cu delegaţia organismelor financiare internaţionale şi a CE, el spunând atunci că semnalele de la Consiliul European informal de la Bruxelles erau pozitive şi că, probabil, imaginea UE şi a zonei Euro va fi upgradată de către investitori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult