Acasa BusinessEconomic Băsescu, “marii bărbaţi” din PDL si eroarea politică TVA

Băsescu, “marii bărbaţi” din PDL si eroarea politică TVA

scris de M.A.
7 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că majorarea TVA la 24% a fost o eroare politică, susţinută inclusiv de „marii bărbaţi care s-au duelat la Convenţia PDL”, care a întârziat ieşirea din recesiune cu cel puţin şase luni.

Basescu la Ziarul Financiar (presidency.ro)

Traian Basescu la conferinta organizata de Ziarul Financiar (foto: presidency.ro)

Şeful statului a afirmat că creşterea TVA a fost una din marile erori politice, susţinută de toată coaliţia de la acea vreme, transmite Radio România Actualităţi. Traian Băsescu a spus că el a susţinut scăderea pensiilor cu 10%, ca măsură temporară, dar Curtea Constituţională a respins o Ordonanţă emisă în acest sens. Preşedintele a adăugat că o altă propunere a fost un impozit temporar de 10%, care să se fi aplicat la toate pensiile, de la cea mai mare la cele de până la 340 de lei. Traian Băsescu a spus că acel impozit pe pensii s-ar fi putut elimina repede, eventual în două etape, până la 1 ianuarie 2012, în timp ce reducerea TVA presupune ani de zile. Şeful statului a criticat coaliţia aflată la putere în acea perioadă, spunând că toţi reprezentanţii acesteia au respins scăderea pensiilor şi ameninţând cu plecarea de la guvernare. Preşedintele României a mai spus că mărirea TVA a întârziat ieşirea ţării din recesiune cu cel puţin şase luni.

Caldura, România, nedreptatea

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că subvenţia la căldură e „nedreaptă”, el întrebând de ce trebuie acordată subvenţie unuia care are trei hectare de pământ pe care nu le lucrează sau unuia cu salariu bun care locuieşte la bloc în Bucureşti. Şeful statului a menţionat că sunt false afirmaţiile care se fac în mass media potrvit cărora obiectivul autorităţilor ar fi tăierea subvenţiilor. „Nu, obiectivul nu este tăierea subvenţiilor, ci focusarea acestora”, a spus Băsescu, menţionând că cei care au nevoie de subvenţii trebuie să continue să le primească. „Nu ştiu dacă mai trebuie să continuă să dăm subvenţii pentru cel care are trei hectare de teren şi nu îl lucrează, sau pentru cel care are un salariu bun, dar stă la bloc”, a spus preşedintele.

3 comentarii

Pribeagul 19-05-2011 - 22:09

Presedintele nostru dupa ce a umblat hai-hui prin pasunile patriei, din cind in cind se mai plimba prin balariile teoriei economice si-si da cu parerea.

Printre altele:

Vrea sa-l credem cind ne spune ca este corect ca Romania sa cheltuiasca creind specialisti in fel de fel de domenii si acestia sa mearga unde vad cu ochii, sa lucreze pentru ei, bineinteles, dar nu pentru noi, ci pentru altii.

Vrea sa-l credem ca ar fi bine ca milioane de oameni care au ajuns la bloc, in oras, unede beneficiaza de apa curenta si alte facilitati, printre care aceea ca nu se mai duc sa fac ca.ca in fundul curtii, deci beneficiaza, sa zicem, de civilizatia lumii, in loc sa lucreze in industria patriei, ar fi bine sa-si cultive hectarul de pamint. Presedintele nu tine cont de un element numit productivitate, care a facut ca in tarile cu pretentii de civilizatie doar 2-5 procente din populatie sa lucreze in agricultura. Pentru cei de la bloc, munca citorva arii de pamint poate fi un hobi, poate fi ceva care infrumuseteaza viata.

Presedintele nostru vrea sa credem ca este corect ca oamenii de la bloc sa plateasca serviciile la preturi mondiale, globalizate, din cistigurile la nivel de Romania, cistiguri mizere. Nu tine seama ca serviciile si resursele, in general, sunt romanesti, obtinute prin munca romanilor, nu facute cadou de cine stie cine.

Presedintele se dovedeste a fi un mare… reorganizator. Preluind traditia valoaroasa a inaintasilor, reorganizeaza neobosit industria, agricultura, invatamintul, sanatatea, viata politica, statul… Le reorganizeaza pina ce nu va mai ramine piatra pe piatra.

La treaba la care s-a angajat – asigurarea normalitatii – n-are spor. A trai in normalitate pare a fi un lucru greu. Unii ar vrea sa credem ca este imposibil.

Europeanuul 19-05-2011 - 22:53
urbos 20-05-2011 - 00:07

Romania n-a iesit deocamdata din nici o recesiune, cade in continuare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult