Acasa BusinessEconomic BCE avertizeaza bancile ca pana in 2012 ar putea pierde 195 de miliarde de euro

BCE avertizeaza bancile ca pana in 2012 ar putea pierde 195 de miliarde de euro

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Banca Centrala Europeana(BCE) a avertizat ca bancile din zona euro s-ar putea confrunta in urmatoarele 18 luni cu un al doilea val de pierderi, de pana la 195 de miliarde de euro, din cauza creditelor neperformante, in contextul crizei financiare. BCE apreciaza, in cel mai recent raport referitor la stabilitatea financiara a zonei euro, cabancile trebuie sa rezerve provizioane pentru a acoperi eventuale pierderi de 90 de miliarde de euro in acest an si de 105 miliarde de euro in 2011. Aceste rezultate negative se vor adauga pierderilor de 238 de miliarde de euro inregistrate pana la sfarsitul anului trecut, cauzate de creditele neperformante, anunta Mediafax.


Scaderea totalaa valorii activelor din cauza imprumuturilor toxice din acest an si 2011 poate fi mai accentuata daca problema datoriilor si masurile de austeritate incetinesc cresterea economica.

 

BCE a indicat, totodata, ca a accelerat achizitia de obligatiuni guvernamentale. Institutia a inceput sa cumpere obligatiuni la inceputul lunii mai, orientandu-se, in principal, asupra titlurilor elene, spaniole si portugheze, in incercarea de a calma pietele financiare si pentru a sprijini un program de 750 de miliarde de euro pentru sustinerea monedei unice europene, convenit de statele Uniuniii Europene si de Fondul Monetar International.

0 comentariu

Persefona 19-10-2010 - 11:06

Multe lucruri ies azi la lumina. Cineva poate sa spuna ca aceste lucruri se datoreste criminalei functionari a SRI-ului care face politie politica. Nu cred asa ceva. E bine ca astfel delucruri parvin in social. E bine sa stim si noi cine fac pe grozavii in fata noastra prin intermediul televiziunilor lor. Daca nemernicul de SOV si-a permis sa vorbeasca asa cu Dragotyeasca si cu sclavul de Tanase, imi inchipui ce-a vorbit cu tirfa de la „Ora de foc” sau de „Fabrica”. Sunt convinsa ca nemernicul de SOV sta la televizor si prin telefon le ordoneaza celor din redactie sa le transmita prin casti moderatorilor aflati pe platou ce sa spuna si ce sa intrebe, iar celor din redactie ce sa puna pe bannerurile din josul imaginii. Pentru bani, sclavii lui Vintu au renuntat la jurnalism si s-au transformat in lingai ordinari. Totusi orice ordinarie are un sfirsit iar realitatea si academia catavencu vor intra in faliment in curind.

urbos 19-10-2010 - 12:29

Diferenta este ca exista mai multe trusturi de presa, mai multi patroni si nu un singur partid caruia sa i se inchine toata presa. Daca esti atat de cretin incat sa nu pricepi asta, ai trait degeaba. Evident ca in capul tau de retardat, asta ti-ai si dori, adicatelea, daca e acelasi lucru, n-ar fi mai bine sa avem un singur partid si un singur trust de presa care sa-l cante pe dementul caruia ii lingi rahatii, adica pe Basescu? Apropo handicapatule, la B1 oare cum funtioneaza? Dar in cloaca matale cum o fi bre, lingi dosuri gratis de moral ce esti.
Ideea intr-o lume libera este sa se asigure existenta MAI MULTOR pareri, grupuri, INTERESE, lucru ce asigura per total echilibrul.
Vantu a inchinat rahatul lui de televiziune lepadaturii Basescu ani de zile. Si acuma colcaie de limbistii dementului. Numai in capul dezexatului satrap si a bolnavilor psihic care-l sustin, Realitatea s-a intors impotriva Betivului, doar pentru ca nu l-a mai lins in dos non stop so 100%. Asa ca taci si suge-o, ca Base al matale e pe duca.

Nelida 19-10-2010 - 16:02

Faptul ca s-a descoperit aceste stenograme care vorvesc sincer despre pozitia acestor paraziti despre poporul pe care l-a furat si acum fac pe grozavi, nu este intamplatoare. D-zeu i-a descoperit spre binele nostru a celor napastuiti.Va mirati ca tara a saracit-o?Nu este nimic de mirare.Trebuie sa li se confiste averile si sa se acopere planul de pensi si salarii pentru ca oameni sa poata sa traiasca decent fara a fi stare de austeritate.

Europeanuul 20-10-2010 - 10:07

…respectiv a cazut in capcana razboaielor inscenate de diversionisti. Fostii securisti peceristi v-au facut varza!

Presedintele jucator Basescu impartea ordinele de lupta (trusturilor de presa patronate de PDL) si declara razboaie pe sleau, la televizor! Acum apar stenograme ca si SOV a dat astfel de ordine, de parca ar fi fost un secret ca Realitatea este mediul de influenta PSD (trupul mama PDL 😉 Care sunt diferentele dintre cele doua tabere? Care sunt masurile luate de Basescu si guvernul Boc in ceea ce priveste modernizarea Romaniei, a aparatului judiciar sau a combaterii economiei subterane? Or, noi (romanii de peste hotare) putem considera ca acasa, clica pedelista a fost sau este mai mai cinstita decat cea pesedista sau penelista (a furat, sau mai putin decat ceilalti?)

Europeanuul 20-10-2010 - 10:26

In Romania evaziunea fiscala e un sport national, practicat de marea majoritate a romanilor– incepind de de la guvernanti pina la cetatenii de rand. Valeriu Tabara, de exemplu, estima economia subterana din agricultura la un miliard de euro. E bine pentru un nou ministru ca a vorbit pe sleau si a pus degetul pe rana, dar asteptam, dincolo de vorbe, actiune. In sectorul painii, Consiliul Concurentei estimeaza evaziunea la 60%. In turism, situaţia e similara – Udrea estimeaza 40%. La tigari, se depaseste 50%, conform Ministerului de Interne, iar in domeniul textilelor, cifra ar putea fi de 40%. La produse alimentare, in imobiliare si in constructii nu se incumeta nimeni nici macar sa faca o estimare. In imperiul franco-german nu poti cumpara terenuri sau imobilii in cash (cu valiza de bani 😉

Europeanuul 20-10-2010 - 10:27

Pedeapsa pentru evaziune fiscala, ar putea fi redusa la 12 ani sau chiar la 7 (la fel ca in impreiul franco-german:) Actualmente In Romania aceasta pedeapsa este de 15 ani dar prblema de semnal e ca putine cazuri de evaziune ajung in instanta! O solutie practica au gasit bulgarii. Ei colecteaza cu 4% din PIB mai mult in urma unui program al Bancii Mondiale, prin care colectarea taxelor si controlul nu se mai face fata in fata, dand posibilitatea controlorului si controlatului sa se inteleaga, ci prin schimb de date electronice. Daca guvernantii romani raman in continuare lipsiti de reactie (respectiv de bun simt) iar uneori chiar creeaza legi cu portite de evaziune, romanul de rand contribuie si el, zilnic, la cresterea economiei subterane (in Ro estimata la peste 30% din PIB?) Economie subterana se cheama cand dai spaga in plic la finante, cand cumperi de la butic tigari fara timbru, cand nu ceri chitanta sau factura unui instalator, meditator sau mecanic auto, sau cand accepti sa fii platit fara carte de munca (sau oficial numai 50% din salar). Economia subterana din Romania e sustinuta de platile cash, pe cand platile prin banci, practicate in lumea civilizata (i.e. imperiul franco-german) fiscalizeaza domeniile.

Europeanuul 20-10-2010 - 10:28

Evaziunea fiscala e reprezentata si la nivel national, existand zeci de societati de stat falimentare (Perlele Coroanei;) gen Compania Nationala a Huilei, Tarom, Hidroelectrica sau Termoelectrica, unde restantele la plata taxelor, sub obladuirea „tatucului stat” au devenit normalitate. Haideti asadar sa nu va mai mirati de ce nu sunt bani pentru acoperirea cheltuielilor sociale (asistenta medicala, pensii, etc)
Chiar si Bulgaria a supravietuit criza fara asistenta FMI (bulgarii chiar are motive sa se mandreasca, azi se plimba cu coada pe sus;) Populistul Basescu, presedintele tuturor romanilor de pretutindeni da vina pe straini. Rusine!
http://www.zf.ro/politica/basescu-bancile-au-o-obraznicie-a-celor-care-au-dezechilibrat-bugetul-romaniei-si-acum-dau-lectii-6777434

hahaha 20-10-2010 - 16:15

ai uitat cum era sa lucrezi pentru rosca? sau mai degraba pentru roncea? :))))

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult