Acasa BusinessEconomic BCE exclude riscul unei noi recesiuni

BCE exclude riscul unei noi recesiuni

scris de Ziua Veche
1 afisari

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a exclus duminica riscul unei nou recesiuni, la sfarsitul unei saptamani in care acest scenariu a starnit din nou ingrijorarea pietelor financiare.

„Nu cred deloc in riscurile unei astfel de caderi a economiei”, a afirmat el, pe marginea intalnirilor Economice de la Aix-en-Provence, din sudul Frantei, conform Agerpres.

Potrivit lui Trichet, la nivel mondial, este clar ca „suntem in faza de relansare, confirmata in special in lumea emergenta, dar si in lumea industrializata”. „Totusi, cresterea nu este un dat in lumea industrializata, ci depinde de noi. Aceasta depinde de capacitatea tarilor industrializate de a intari increderea populatiei, a companiilor si investitorilor”, a adaugat el.

Jean-Claude Trichet a reafirmat ca restabilirea acestei increderi se face printr-o ”buna gestiune bugetara, o gestiune evident riguroasa”, care poate fi de asemenea numita ”austeritate” sau ”rigoare”.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS