Acasa BusinessEconomic BCE nu e ingrijorata de deprecierea euro fata de dolar

BCE nu e ingrijorata de deprecierea euro fata de dolar

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Ewald Nowotny, membru al consiliului guvernator al Bancii Central Europene (BCE), considera ca nu sunt motive de ingrijorare privind deprecierea euro in fata dolarului.

“Cu siguranta nu este niciun motiv de ingrijorare. Cursul de schimb euro/dolar a prezentat mereu o volatilitate ridicata inca de la introducerea monedei unice europene. Pentru economie este chiar benefica scaderea cursului de la nivelurile anterioare supraevaluate”, a afirmat Nowotny pentru publicatia Oesterreich, citata de Mediafax. Oficialul BCE, totodata guvernatorul bancii centrale austriece, a afirmat ca stabilitatea financiara a Austriei s-a imbunatatit de cand criza din Europa emergenta s-a atenuat. Bancile austriece au o expunere ridicata in statele din Europa Centrala si Est. Euro s-a depreciat in aceasta saptamana la cel mai redus nivel in fata dolarului din ultimele zece luni, din cauza temerilor investitorilor legate de criza datoriilor din Grecia si dupa ce agentia de evaluare financiara Fitch a inrautatit ratingul creditelor Portugaliei. Decizia Fitch a amplificat ingrijorarile legate de capacitatea unora dintre statele europene de a-si onora obligatiile financiare.

0 comentariu

Rasputin 12-10-2010 - 15:32

…păi crescătorii de gpăini ştiu de cel puţin 50 de ani, că lumina artificială îngraşă găinile şi ouă mai mult…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult