Acasa BusinessEconomic BCR: Riscam majorarea TVA

BCR: Riscam majorarea TVA

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Majorarea TVA sau a unor accize ar putea deveni solutii pe care statul ar putea sa le ia in considerare daca nu va reusi reducerea cheltuielilor din sectorul public, avertizeaza analistii. “Daca nu reducem cheltuielile publice, majorarea TVA in 2011 ar putea fi una dintre optiunile discutate”, este de parere economistul-sef al Bancii Comerciale Romane, Lucian Anghel.


El sustine ca opinia publica trebuie corect informata si ca in perioada urmatoare statul va fi nevoit sa ia unele masuri nepopulare, fie pentru cei din sectorul bugetar, fie masuri care sa afecteze intreaga populatie. “Cheltuielile pe care le vedem nu pot fi sustinute cu veniturile pe care le avem”, declara Lucian Anghel. Potrivit datelor prezentate de BCR, cheltuielile cu asistenta sociala au crescut in primele doua luni ale acestui an cu 17,6% fata de anul anterior. In conditiile in care se pastreaza tendinta de crestere a cheltuielilor din sectorul public, statul va fi nevoit sa gaseasca surse suplimentare de finantare pentru a realiza investitii in infrastructura. Lucian Anghel este de parere ca in 2010 si 2011 statul ar putea lua masuri de reducere a chetuielilor, 2012 fiind un an electoral. De asemenea, masura reducerii veniturilor din sectorul public chiar daca ar avea un impact negativ pe termen scurt asupra economiei este preferabila majorarii taxelor care ar avea impact pe termen lung si consecinte mult mai grave, cum ar fi reaprinderea inflatiei.  

Optimism rezervat 

Chiar daca prognoza BCR indica o revenire a cresterii economice incepand din acest an, Lucian Anghel sustine ca aceasta trebuie luata ca atare si ca pot interveni modificari ale ei, asa cum s-a intamplat anul trecut. “2009 a fost un an pe care sper sa nu-l mai inatalnim in urmatorii 10 ani. Schimbam prognoza de la luna la luna”, a explicat Anghel. Cu acesata rezerva, BCR anunta o crestere economica pentru 2010 de 1,9% si de 3% pentru 2011, cu toate ca anul viitor nu este vazut cu mult mai bun decat acesta. Mai rau este ca in 2010 rata somajului va ajunge la 9,4% la finalul anului, in crestere fata de 7,8% la finalul lui 2009. Iar rata somajului nu va scadea prea curand, pentru anul urmator fiind anuntat un somaj de 9,1%. In ceea ce priveste cursul valutar, analisti BCR sustin ca optima ar fi o rata de schimb de 4,1 – 4,2 lei pentru un euro. O apreciere mai pronuntata a leului fata de euro va avea impact negativ asupra exportului, iar cei care lucreaza pentru afara s-ar putea sa fie nevoiti sa reduca din costuri, inclusiv prin reduceri de personal.

0 comentariu

briel 13-10-2010 - 16:46

In legatura cu „terenul” lui Israel – DA este al lor cu binecuvantarea lui Dumnezeu SI cu CONDITIA de a fi „robii Mei, ca Eu i-am scos din pamantul Egiptului.”

Leviticul 26 : Binecuvantarea si blestemul.

Dupa ce citesti capitolul acesta nu poti sa nu intelegi ca evreii au doar aceste doua alternative. Biblia continua cu sute de pagini din istoria lor in care pacea, belsugul, slava intre popoare le sunt daruite atunci cand traiesc dupa Lege. Cand nu, citim de razboaie pierdute, robii, persecutii, suferinte.

briel 13-10-2010 - 16:47

In tot acest timp Dumnezeu alege dintre dreptii poporului profeti prin care ii cearta si-i invata ce sa faca. Sa ne oprim la ultimul profet al lui Israel – Maleahi.

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/ianuarie/ianuarie03.htm

Sunt doar trei capitole in cartea lui, iar cap. 2 exprima clar blestemul ce avea sa vina asupra preotimii Templului pentru distorsionarea invataturilor Legii si pentru viclenie. Suntem cu 430 de ani inainte de Hristos … adica li s-a dat mult timp de indreptare. Dupa Maleahi nu a mai existat prooroc in Israel. Ioan Botezatorul nu este recunoscut de ei din cauza marturisirii despre Iisus Hristos.

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=52&cap=2

Noul Testament contine un singur blestem, acela pus de popor si arhiereu asupra lor insisi. Judecand dupa rezultat, numai preotimea, carturarii si toti afiliatii Templului au fost anihilati, poporul continuand sa existe … si sa sufere.

Evanghelistii americani si alti sectari de orice natie se afla intr-o masiva eroare daca viseaza la reconstruirea Templului si incearca sa ajute la aceasta. Poporul lui Israel este astazi in majoritate secular. Fara Templu, fara preoti, fara jertfe, fara chivotul Legii, dar visand ca un oras de al lor sa devina capitala gay a lumii (Tel Aviv) ei se afla intr-un razboi permanent. Nu cu arabii, caci acestia sunt doar unelte, ci cu Dumnezeu.

Crestinii trebuie doar sa se roage pentru ei, caci multi dintre ei vor ajunge la limanul Hristos.

alamar 13-10-2010 - 18:18

Dle R, am citit ultimul dtale mesaj ,adresat subsematului…hmm…

Regretabil…

Un om citit si informat precum suspectez ca esti,sa refuze sa participe la discutie,din cauza imperfectinii forumnistilor, a tonului, a jignirilor, a injuraturilor, etc…este o pierdere…

Eu cred ca cu cat mai multi indivizi si individe participa la schimbul de idei si informatii ,cu atat este mai folositor societatii…

Este in Natura Umana, ca individul sa sinta nevoia de a fi agreat, placut, validat,apreciat,etc…

Pe de alta parte, ptr. multi este greu, intolerabil, insuportabil ,de a-si mentine flotabilitatea , in mijlocul unei furtuni de polemici, dezacorduri,afirmatii false,injuraturi, atacuri la persoana, etc…

Te inteleg perfect…

Totusi…Dle R…Nu pot sa nu sesizez din partea dtale o cantitate mare de : Frica ,care frizeaza lasitatea…

Cand spui ca ai simtit pe pielea dtale,faptul ca ai avut curajul sa-ti exprimi opinia in public, nu pot sa nu trag concluzia ca dta ai pilea cam…subtire…Esti cam senzitiv…Nu crezi?…

Dar nu ma intelege gresit!…scriu acestea nu ca sa te condamn ,ci ca sa-mi exprim regretul ca un individ ca dta , din difetite motive , refuza in imbogateasca discutia publica, cu opiniile persoanle( indiferent care ar fi ele)…
Pe de alta parte,respect faptul ca dta urmezi dictornul : „Daca nu poti tolera caldura din bucatarie, nu intra in ea.”…

Totusi, daca este de vreun ajutor , daca te va face sa-ti schimbi intentia si sa parasesti tusea sa sa revii la dialogul public…Acum ca mi-ai explicat sumar experienta dta trecuta vizavi de forumuri, te rog citeste experienta mea…

–––-va urma–––––

alamar 13-10-2010 - 18:48

Dle R…eu am facut parte din armata imperialista americana…8 ani Activ, 6 ani Reserves…

Am fost detasat 12 luni in Iraq, si 8 luni in Afganistan (cu 2 saptamani tranzitie in Kuwait)…

Am participat la asaltul din Falluja..
Am tratat colegi, prieteni raniti superficial sau raniti grav…Dar cel mai mult am tratat ranile inamicului luati prizonieri sau incapabili sa fuaga sau sa se retraga dupa ce au fost raniti( Conventia de le geneva , bat-o vina s-o bata)…Prin gratia lui Dumnezeu nu am fosdt lovit sau ranit…Am numai o cicatrice cand o bucata de beton mi-a taiat pilelea(de aceeasi grosime ca a dtale), in urma unui atac cu rachete asupra cladirii in care incercam sa opresc hemoragiile , sa aleviez arsurile si sa discern care membre ale carui corp apartin, colectate de colegii mei imperialisti in urma exploziilor ,a efectului mitralierelor, etc..

Dle R, atunci, acolo, in acele situatii , pielea mea era tot atat de subtire precum cea de astazi de pe forum…

Dle R,eu cred ca daca am supravietuit acelor situatii,cred va pielea mea va supravietuii atacurilor(verbale, numai), de pe acest sau oricare forum…

Se spune ca limba este cea mai taioasa arma inventata de om…asa o fi…nu disput aceasta….totusi cei care au pierdut un arm, un picior sau viata , au ciudata si inexplicabila opnie ca de fapt limba, cuvantul ,injutarura sau atacul la persoana sunt : NIMIC…vant…vorbe…

Eu sunt de acrord cu ei…

Inchei aceasta cu speranta ca nu va fi ultimul dialog dintre noi…oricare ar fi decizia dtale, eu iti urez :

Sanatate…

Pribeagul 13-10-2010 - 19:24

peste harmalaie.

http://www.trilulilu.ro/Melody8/9a6a6431023f15

“Dar Grivei, batrânul, n-are
Cu ce roade oasele,
Ca de când cu postul mare
Toate merg de-a-ndoasele.

Pentru câte-a tras sarmanul,
cui sa ceara daune?
Drept sub nasul lui, motanul
s-a pornit sa miaune.

Dar acum, l-a prins potaia
Și-a-nceput sa-l scuture.
Pe sub toata harmalaia
Trece-n zbor un fluture.”

Alamar, fiule,

retin ca nu ti-ai renegat saminta romana. Ti-am spus si altadata: incearca sa te dezbari de influentele straine care se par ca te coplesesc. Asta daca te simti roman. Nimeni nu te opreste sa fii american, daca asta simti.

Ti-am mai spus: “Toata lumea stie ca stramosii nostri, tracii, erau cei mai numerosi dupa inzi si stapineau un vast teritoriu: de la izvoarele Dunarii pina peste Nipru, si de la Baltica pina la… Ierusalim. Deasemenea, se stie ca noi, romanii, am avut doi tati, Decebal si Traian, o mama, Roma, si o sora mai mare, Franta. Alaturi de sora noastra mai mare, Franta, o sora adevarata, am petrecut prin lume in ultimele secole.”

Si, stii si tu aceste lucruri fundamentale.

Atunci cum poti sa spui: “Aveam imbecili si idioti care sunt descendentii unei natii care de secole, a implorat pe vecini sa fie lasati sa existe…iar astazi,l-i se pare „artifiala” existaenta unui stat care domiciliaza pe acel petec de pamant cu secole si secole inainte ca Moldova,Valahia si Transilavania,s a fie macar un gand.”

N-am nimic cu “existaenta unui stat care domiciliaza pe acel petec de pamant”, in schimb, ma oripileaza ceea ce spui despre gloriosul tau neam.

Deasemenea, aratindu-ti, in general, buna ta crestere, nu te-ai putut abtine sa nu-i spui dlui R: „Te rog sa rumegi aceasta idee…”

Ce inseamna asta?

alamar 13-10-2010 - 22:30

Tovarase patriot Pribeagul…dah…si cum n-i s-a spus avenit si toamna…Offf bubui de..intelpciune

Tovarase Pribeagul, eu ti-am mai sus si iti mai spun inca odata:NU sunt fiul dtale….probabil ca daca eram,ma impuscam de mult.

Acum…Daca ai ceva de discutam pe marginea articolului , nu te sfii…

DTa tovarase Pribeagul : ESTi CE ESTI…EU SUNT CE SUNT.

Mai ieri iti citeam o postare in care te minunai la antisemistismul sadea al neo nazistului ala de evreu rus,alias Mario, care se semneaza acum cu :oblioo.

Nu am fost surprins…Comunistii si NationalSocialistii(nazistii) sunt ramuri ale aceluiasi copac(uscat)…
Deci ieri te minumai si te excitai le cele mai idioate absurde si antisemite postari.
Iarastazi vii aici si joci rolul de avocat revoltat,si ma intrebi ce inseamna cuvantul:Rumega…OK…NU meriti timpul si atentia ,dar iti voi explica de ce am ales acest cuvant.

Contextul discutiei dintre mine si dl Rotring, era unul complex cu multe fatete(religioase,politice, sociale, fiolozofice, morale,etc.) vizavi de Dreptul ca evreii sa aiba un Stat, si CINE decide pe acest pamant,daca evreii sau alta natie au dreptul la existenta sau nu.

Acum ca ti-am explicat contextul sa revenim la cuvantul care te revolteaza pe dta cel mai mult(sanchi!)…Acum intre noi doi fie vorba , pe dta tovarase Pribeagul nu te revolteaza un cuvant…ci intreaga idee

Dar totusi…puteam folosi cuvantul: Digerat.
Dar dupa fractiune de secunda,am decis sa folosesc cuvantul rumegat.
Dupa cum stim tovarse Pribeagul,animalele care rumega, regurgiteaza vegetatia si timp de ore in sir , o…rumega…In plus, rumegatoarele au 4 stonmace…spre deosebire de aninalele care au numai un stomac si numai digereaza…in cazul de fata O IDEE,O PROBLEMA.
De aceea am ales acest cuvant tov.Pribeagul..ptr. ca existenta sau nu a unui popor este ceva de rumegat,nu de inghitit

alamar 13-10-2010 - 22:50

Tov. Pribeagul…eu nu stiu si nici nu ma intereseaza cum iti petreceai dta timpul in Epoca de Aur,dar eu,dupa ce m-au luat cu arcanul la marina calareata,dupa sase luni de instructie,stii dta:noroi,masca de gaze, lustruit puntea de fier ruginita cu motorina(direct in Dunare),lectii de partid, etc…a venit timpul sa depun juramantul si sa semnnez actul de loialitate totala Partidului.
Eu si inca doi,din sute, am refuzat.
Le-am spus ca voi semna loialitate la tara,nu la Partid.
Dupa o bataie zdravana,dupa doua spatamani petrecute in spitalul bazei navale,am fost trimis sub ecorta sa termin termenul militar la:Canal.

Pe cei doi nu i-am mai vazut niciodata.
Intre timp ceeu construiam socialismul, mama subsemnatului,care m-a asigurat ca dta nu ai absolut nimic de a face cu conceptia si nasterea mea, duap 38 de ani de servicu,a fosta data afara din serviciu,fara pensie

Tatal meu,dupa 40 de ani de lucru la uzina, maistru,frezor,sef de tura,a fost degradat la nivel de reciclator de fier vechi impreuna cu pusti de 18 ani,si i s-a taiat cca.40% din s alariu.
Tot in timp ce eu construiam socialismul la canal, familia mea a fost evacuata din apartamentul statului in care locuiam de multi ani, si familia mea s-a mutat la tara cu bunicii

Si astazi eu trimit bani mamei mele ca inca nu are pensia rezolvata…nici nu stiu daca va mai trai sa-si vada vreo pensie…primeste un ajutor social abject, dat nu pensia…nu mai are putere sa stea spatamani si luni ins ir pe la ghiseuri si birouri

Dupa ce am ternimat 11/2 ani la canal, care m-a imbatranit cu cel putin o decada( la 22 de ani aveam paer carunt),am fost lasat la vatra,cu promisiunea ca nu voi capata casa, educatie sau un loc de munca decent…cartea de munca si Dosarul va fi cu mine cum va fi albul pe orez.
Iar acum vii dta un patriot si imi dai lecturi despre ce,cum si de ce, mi-am renegat samanta romana

alamar 13-10-2010 - 23:04

Tov. Pribeagul, de unde am stat si de unde stau eu , samanta romana m-a abandonat pe mine si nu invers…

Ma indemni sa ma debarasez de influemtele straine care ma coplesc…hmmm…Mie , sa-ti spun sicer tov. Pribeagul, pana de un timp , imi era mila de patrioti precum dta…

Astazi, de fapt de un timp,m-i s-a epuizat si acest rezervor. al milei, sunteti prea multi, iar rezervorul milei, nu este unul fara fund…

Ha…”sa ma debarasez de influenta straina care ma copleseste…”

Tovarse Pribeagul, dta esti „a day late ,a dollar short”(cum se spune la straini)…Eu m-am debarasat de mult de „influentele straine care ma copleseau..”…

Eu AM VRUT si AM CREZUT ca sunt roman…
La fel ca fratii mei, sora mea si parintii si rudele mele…

Dar camarazii dtale mi-au spus ca nu sunt…ca sunt un tradator de tara…un agent anti revolutionar recalcitrant si periculos…un pericol si un element care nu poate fi reeducat…Asa imi spuneau intre bocancii care imi loveau fata,capul,corpul…

Acum primesc lectii de patriotism pe forumuri…vai de capul tau…

oblioo 14-10-2010 - 03:09

Lacrimi de popa si sudoare de portar, 2 in 1, ca samponul. Chestia cu albitul parului este foarte raspandita in filmele asiatice, semnificand epuizarea energiei vitale, care da culoarea neagra stralucitoare a parului. Stiati ca scenariile filmelor nord-koreene au fost scrise la Hollywood ? Tot de acolo vin si povestile cu 66000 de morti la revolutiei, dizidentii schingiuti in beciurile securitatii national-comuniste, Ceausescu care ii iradia pe toti care se uitau chioras la el. Dupa revolutie n-a aparut niciun martor, la fel cu cei 2 martori ai haiduciei lui Alamar, dispar convenabil, hocus-pocus.

M-as fi distrat daca situatia nu ar fi fost asa de grava. Imperiul Suprematiei si Crimei Evreiesti ne omoara pe toti cu zile, cu intentie diabolica.
http://ca.news.yahoo.com/s//yahoocanada/101013/canada/mcdonald_s_happy_meal_resists_decomposition_for_six_months

Artista canadianca Sally Davies a facut un experiment pe care il poate face orice roman. A cumparat de la McDonalds un meniu Happy Meal, pe care la lasat pe o farfurie timp de 6 luni, adica 180 de zile. Meniul nu a putrezit, nu a facut nici macar mucegai. S-a intarit ca piatra, atata tot. Acum are o textura de plastic la pipait, are un lustru acrilic.

Mila fata de romani nu au avut astia niciodata. Eroi au fost, eroi sunt inca, in neamul romanesc. Pentru ca adevarul despre gripa porcina si vaccinurile sa ajunga la urechile romanilor, au murit romani si au murit copii romani, pentru simpla vina de a fi copii parintilor lor. Ei nu au monumente si nu sunt pomeniti, sunt anonimi. Eu ma rog la Dumnezeu sa nu ramana asa pentru totdeauna.

Popa Tanda 14-10-2010 - 03:54

Oblioo,
pentru batjocoritori sunt gata toiege; loviturile sunt pentru spinarea celor nebuni.

Victor Radulescu 14-10-2010 - 12:54

Domnule Alamar, atat parintii mei cat si o insemnata parte a populatiei romanesti a fost terorizata de securitate (arest, batai, umilinte, etc.), iar multi dintre cei intrati in malaxorul securitatii au platit cu viata divergentele lor de opinii fata de politica partidului. Insa pana la dvs. n-am intalnit fost detinut politic (si am cunoscut multi dintre ei) care sa blameze poporul roman, asa cum o faceti dvs.
Va sesizati / revoltati de fiecare data cand cineva lanseaza o opinie cu caracter general (si negativ) la adresa ovreilor, insa dvs. faceti acelasi lucru, daca nu si mai rau, la adresa tuturor romanilor.
Exista o vorba din batrani: „vede paiul din ochiul altuia, dar nu si barna din ochiul sau”. Va sugerez sa meditati asupra ei (sau s-o „rumegati”, asa cum va place dvs. sa spuneti), poate ca veti realiza cat de mult vi se potriveste …

alamar 14-10-2010 - 14:45

Hi,hi,hi…dta nu te poti abtine dle patriot Ereticul…Dta traiesti, ai puls si respiratie, numai ptr. a deconspira Raul omenirii : evreii…

Dle, Ereticul…hmmm…dta cred ai citit multe din postarile mele din opiniile mele…Dta ai ajuns cumva la impresia ca eu am sugerat, am facut aluzie sau scris undeva ca ma simt ca : O victima, a cuiva?…

Eu NU sunt o victima a nimanui dle Ereticul…
Eu nu am cerut nici medalii, nici brevete, nu am facut nici politica,nici demonstratii , nu am inchegat cenaclul ,asociatii, sau alte miscari…

Eu doresc numai SA FIU LASAT in DUREREA MEA…
Eu pur si simplu am jucat jocul Vietii cu cartile pe care Soarta m-i lea pus in mana…Atat!…

Eu nu am cerut nici simpatie si nici intelegere de la NIMENI…

Eu am inteles de mult ca daca as accepta rolul de victima, nu as face decat sa servesc pe tava un lucru pe care arige regim autoritar si-l doreste : PUTEREA asupra gloatelor si asupra indivizilor.

Nu doresc sa acord aceasta putere asupra …patriotilor…de astazi…sectoristii de ieri.

In acelasi timp eu nu am timp,rabdare si intelegere ,de a primi lectii de la comunsiti…pribegiti,de la neo fascisti cretini si de la antisemiti.

Incercati sa resuscitati aceleasi doctrine dovedita de Istorie, ca fiindun : DEAD END…
Dle antisemit Ereticul, eu n u ma consider un „fost detinut politic”,ptr. simplul lucru ca nu am facut politica…Eu doar am vrut sa fiu lasat in pace…dar n-a fost sa fie.
In ceea ce priveste ca fac mai mult rau mioriticilor de „ovreii”…hmmm…cum am spus : primesc mustrai de la comunisti patrioti, de la cretini cu nume de sobru, de la neo nazisti precum oblioo ,de la antisemiti precum dta.
Avem Istoria ca martora, care explica CINE a daunat poporului miortic mai mult, eu sau alianta cu nazistii, apoi alianta cu sovieticii, iar acum alianta unor mioritici precum dta cu islamo fascistii

urbos 14-10-2010 - 14:54

Pai stai ma boule atunci in durerea ta. Si daca nu-ti plac romanii, nu-i problema, dar sa dai limbi la jidani, nu-i frumos ma gunoiere, nu-i frumos.

alamar 14-10-2010 - 15:01

Ma acuzi ca blamez in masa gloatele mioritice…Hmmm…

Din : Dta cred ca ai citit indeajuns din postarile subsemnatului sa stii de pe acum, ca eu detest gloatele, sau cum se spune in mod igienic : masele….

Eu Admir sau critic : INDIVIDUL…

Ca de obicei, dta applic aceeasi veche si obsota tactica…Ii acuzi pe altii de ceea ce dta faci…”blamezi in masa” , ” Vina colecta”,etc.,etc…

Dle patriot mioritic Ereticul, eu am o intrebare ptr. dta :
Dta ai intalinit inca vreun evreu care sa-ti placa?…

Eu iti pot enumera szeci de evrei care au daunat americii, capitalismului , israelului romaniei, etc.,etc…

Evreii ca orice alt popor, au indivizi buni alti mai putini buni , iar altii periculosi…

Dle patriot Eeticul, eu te intreb pe dta :
A fost ceausescu ,evreu?…dar Ghiorghiu Dej?…Sau poate Petru Groza?…a fost Lenin un evreu?…Mao?..Pol Pot?….

Este Isarescu evreu?…dar basescu?…dar Iliescu?…dar vantu?…Dar nastase…dar Chitac?….pot umple carti de telefoane cu elemnte nocive care au distrus romania…
Dar cateaodata cand se numereste vreun evreu escroc sau nociv, srieti sute de postari, si aruncati toate pacatele si vina in carca unui individ…doar ptr. ca se intampla sa fie evreu…

Ura asta este unul dinc ele mai putenice si toxice simtaminte…

Daca ati acorda macar1% din Ura asta asupra evreilor , impotriva celor care intr-adevar au distrus si distrug romania, ar fi un mare progres…

Dar eu cer inposibilul…cer ca voi sa va uriti pe voi insiva…sa uriti comunismul, sa urati nazismul sa urati ura asta oarbe si ilogica, numita antisemitism, sa urati puerea centralizata care controleaza populatiile, care inregimenteaza si transforma indivizii si individele in turme, in cirezi , in gloate, ptr. a le agita , intarata si manipula mai usor…

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult