Acasa BusinessEconomic BCR: Riscam majorarea TVA

BCR: Riscam majorarea TVA

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Majorarea TVA sau a unor accize ar putea deveni solutii pe care statul ar putea sa le ia in considerare daca nu va reusi reducerea cheltuielilor din sectorul public, avertizeaza analistii. “Daca nu reducem cheltuielile publice, majorarea TVA in 2011 ar putea fi una dintre optiunile discutate”, este de parere economistul-sef al Bancii Comerciale Romane, Lucian Anghel.


El sustine ca opinia publica trebuie corect informata si ca in perioada urmatoare statul va fi nevoit sa ia unele masuri nepopulare, fie pentru cei din sectorul bugetar, fie masuri care sa afecteze intreaga populatie. “Cheltuielile pe care le vedem nu pot fi sustinute cu veniturile pe care le avem”, declara Lucian Anghel. Potrivit datelor prezentate de BCR, cheltuielile cu asistenta sociala au crescut in primele doua luni ale acestui an cu 17,6% fata de anul anterior. In conditiile in care se pastreaza tendinta de crestere a cheltuielilor din sectorul public, statul va fi nevoit sa gaseasca surse suplimentare de finantare pentru a realiza investitii in infrastructura. Lucian Anghel este de parere ca in 2010 si 2011 statul ar putea lua masuri de reducere a chetuielilor, 2012 fiind un an electoral. De asemenea, masura reducerii veniturilor din sectorul public chiar daca ar avea un impact negativ pe termen scurt asupra economiei este preferabila majorarii taxelor care ar avea impact pe termen lung si consecinte mult mai grave, cum ar fi reaprinderea inflatiei.  

Optimism rezervat 

Chiar daca prognoza BCR indica o revenire a cresterii economice incepand din acest an, Lucian Anghel sustine ca aceasta trebuie luata ca atare si ca pot interveni modificari ale ei, asa cum s-a intamplat anul trecut. “2009 a fost un an pe care sper sa nu-l mai inatalnim in urmatorii 10 ani. Schimbam prognoza de la luna la luna”, a explicat Anghel. Cu acesata rezerva, BCR anunta o crestere economica pentru 2010 de 1,9% si de 3% pentru 2011, cu toate ca anul viitor nu este vazut cu mult mai bun decat acesta. Mai rau este ca in 2010 rata somajului va ajunge la 9,4% la finalul anului, in crestere fata de 7,8% la finalul lui 2009. Iar rata somajului nu va scadea prea curand, pentru anul urmator fiind anuntat un somaj de 9,1%. In ceea ce priveste cursul valutar, analisti BCR sustin ca optima ar fi o rata de schimb de 4,1 – 4,2 lei pentru un euro. O apreciere mai pronuntata a leului fata de euro va avea impact negativ asupra exportului, iar cei care lucreaza pentru afara s-ar putea sa fie nevoiti sa reduca din costuri, inclusiv prin reduceri de personal.

0 comentariu

Hortensia 12-10-2010 - 13:26

Si anume, faptul ca atita timp cit lumea civilizata occidentala va exista, impreuna cu balaurul american, statul Evreu va exista atita timp cit va exista lumea occidentala civilizata vestica si America. Cine, oare, si-ar dori, din statele eminamente crestine, ca Pamintul Sfint al lui Isus Cristos sa fie stat Palestinian? Nici vorba de asa ceva. Palestinienii trebuie sa se resemneze si sa recunoasca acest fapt ca pamintul dintre cele doua fluvii este pamint evreesc si asa va ramine. de fapt, singurii care mai pun gaz pe foc in acest conflict dintre evrei si palestinieni sunt iranienii, adica, presedintele lor. In rest, lumea araba s-a impacat cu ideea ca evreii nu mai pot fi dati afara de pe paminturile lor, si e de preferat o populatie civilizata pe acele meleaguri decit o populatie fundamentalista si inapoiata. Evreii pot face mai mult pentru palestinieni decit palestinienii pentru ei insisi!

urbos 12-10-2010 - 17:46

Dar, caci exista si un da, Jidania n-are legatura cu Civilizatia. Stat artificial, terorist si primitiv, e sustinut doar de retardatii americani, parazitati de jidani. E o tumoare ramasa dupa ww2. Cam puti a ustoroi „hortensio” de nu-ti pui in logica ta, si intrebarea cum sa fie „pamatul sfant al lui Hristos” in mana ucigasilor lui. Jidanii n-au tara, n-au pamant, sint nomazi ca tiganii si seamana cu ei in multe privinte. Obisnuieste-te cu gandul ca balul s-a terminat, si ca daca nu veti disparea complet in urma deratizarii ce va urma, o sa stati la borcan ca orice parazit.

Nelida 12-10-2010 - 18:21

Oricat s-ar stradui palestinieni, nu-i pot ajunge pe israelieni.Stoparea constructiilor israeliene in zona de referinta , inseamna stoparea bunului mers spre civilizatie, spre progres , lucru pe care palestinieni nu-l inteleg si nu vor sa inteleaga. Israelul este poporul ales si el va fi ridicat de D-zeu comform promisiunilor lui orice ar face palestienii in final tot vor pierde intrucat promisiunea ramane promisiune.

Rotring 12-10-2010 - 19:18

Spuneti ca poporul evreu este poporul ales al lui Dumnezeu. Uitati insa un lucru. Poporul evreu a fost ales de Dumnezeu ca din rindul lui sa se nasca Mintuitorul Cristos. Dupa nasterea lui si uciderea lui, poporul evreu s-a transformat din popor ales, in popor blestemat. Nu o spun eu ci Biblia. Sa nu uitam ca acel barbat din multimea care ii cerea lui Pilat rastigneste-l, rastignestel, a apus blestem de singe pe capul poporului lui in vecii vecilor.

urbos 12-10-2010 - 20:02

Jidane, poti sa scrii sub sapte nume, sa te dai femeie sau barbat ca tot animal ramai. Cat priveste chestia cu „poporul ales”, cu asta numai creierii vostri putrezi se pot imabata. Cee ce va deosebeste ce ceilalti este taman subumanul. Iar dumnezeul vostru e Satana, asa ca mars la rahat.
In secolul 21 mai vorbesti de peomisiunile lui dumnezeu(ala cu copite), cat de schizofrenic si de primitiv trebuie sa fii?

alamar 12-10-2010 - 20:15

….nu stiu de ce?…Probabil din cauza apei pe care mioriticii o consuma…exista o …boala,o epidemie in randul mioriticilor de a IGNORA ,sau SCHIMBA intotdeauna subiectul pe care articolul il abordeaza.

Ca intotdeuana mioriticii sunt experti in a ignora padurea,din cauza copacilor.

Pentru cine mai avea vreun dubiu (dupa decenii,si mii de dovezi),inca unul l-i se ofera pe tava, iar acesti indivizi si individe pline de dubii(unii le numesc:antisemitism),deci un alt exemplu cum stau lucrurile.

De fapt articolul nici nu mai trebuie citit..TITLUL este indeajuns,in acest caz…Un popor cerui latui popor vecin sa-i RECUNOASCA EXISTENTA…insasi aceasta situatie in sinea ei este uimitoare.

Aveam imbecili si idioti care sunt descendentii unei natii care de secole, a implorat pe vecini sa fie lasati sa existe…iar astazi,l-i se pare „artifiala” existaenta unui stat care domiciliaza pe acel petec de pamant cu secole si secole inainte ca Moldova,Valahia si Transilavania,sa fie macar un gand.
Avem cretini, care studiaza si sunt mandrii de procesul de RECUNOASTERE si eventual unificare a prorpiei tari,creare si unificare pe care multi la vremea respectiva o credeau „artificiala”,isi expun micimea,aroganta,ipocrizia,ura,si prostia,si isi dau cu parerea,daca un alt popor ar avea dreptul in mintea lor,de a exista

Deci sa revenim…REALITATEA,deci ne arata din nou ca un popor incearca sa supravietuiasca,inconjutrati de caini turbati, iar cainii turbati spun,neclipind din ochi pentru toata lumea sa vada( inclusiv cloaca aia de ONU):NU!

Doua observatii:
Cat le-a trebuit pasnicilor si opresatilor palestinieni sa decida acest raspuns?…cca.1.5 secunde..

Cei care refuza existenta ca Stat al Israelului, nu sunt cei din:hamas, hezbollah,islamic brotherhood, etc….NU!
Cei care refuza existenta unui popor, este seful haitei,insusi: Fatah.

alamar 12-10-2010 - 20:17

Realitatea ne arata ca pe cainii turbati, nu-i intereseaza existenta colonizarii, ci inexistenta Israelului…

alamar 12-10-2010 - 20:33

Era sa spun ca articolul de mai sus nu are nimic de a face cu Biblia…Dar are…
Pentru Nelida : Intr-adevar Israelul a fost poporul ales de Dumnezeu…in Vechiul testament, este mentionat CLAR , negru pe alb si vine direct din „gura ” lui Dumnezeu…

Dar narativul Bibliei, trebuia luat in ansamblu si mai ales in intregime…

Unii scolari in studiul Bibliei spun ca Dumnezeu a incercat mai intai sa-i convinga pe oameni prin clasa de Preoti (Levitii), ca el este adevaratul Dumnezeu, iar ceilalti sunt falsi…Cand Clasa Proteasca (vezi Fariseii si Saduceii),au rupt intelegerea cu Dumnezeu,Dumnezeu a incercat(prin Profeti) sa convinga gloatele evreiesti de acelasi lucru…A functionat pentru o perioda de timp(vezi Judecatori)…Dar dupa un timp, gloatele evreiesti au dorit sa nu mai fie speciali, ci sa fie ca alte popoare, ca vecinii lor, si in loc de Judecatori, ca lideri ,sa aiba : Regi…Sin in loc de a fi un popor de preoti si judecatori , intre popoarele Lumii, asa cum l-ea promis Dumnezeu, eu au implorat pe Dumnezeu(prin Profeti) sa fie lasati sa devina ca late popoare, sa aiba Regi,etc…

Dumnezeu, prin vocea Profetilor , a incercat saq le explice evreilor ca un Judecator , nu confisca 50% din produsele gloatelor sub forma de taxe, nu obliga tinerii sa se inroleze in armata, nu declara razboaie de cucerire din simpla vanitate, sau expedienta politica,nu cere oameni si femei la corvoada, etc….precum Regii altor popoare vecine o fac…dar gloetele evreiesti : NU si NU!…
A urmat ce a urmat…

Apoi Dumnezeu,si-a trimis Fiul, pentru a dechide poarta intregii lumi( gentililor) de a avea sansa de a deveni Israelul( spiritual) al lui Dumnezeu.

To Rotring: Te rog!…Scrie-mi te rog : Careta , Capitolul si Versul , din Biblie in care se scrie ca Israelul sau evreii sunt blestemati de Dumnezeu ?

Multumesc anticipat…voi continua …

alamar 12-10-2010 - 20:46

Dle Rotring, in timp ce dta cercetezi Biblia si gasesti Cartea, capitolul si Versul in care Dumnezeu blesteama pe Israel, eu doresc sa dezvolt putin acest subiect…

Dle Rotring, de obicei, noi credinciosi sau nu, intelegem prin acest rang numit : Dumneze, sau Zeu, etc…ca acestrang acorda o statura mult superioara fata de noi cei muritori, nu-i asa?…

Dle Rotring, eu te intreb pe dta?…Daca Exista un Dumnezeu, sau Zeu , care nu-si poate salva Fiul trimis pe pamant , intre furmici , intre muritori, precum guvernatorul Pilatus, sau gloata care cerea eliberarea lui Barabas, in locul lui Isus…atunci CE FEL De DUMNEZEU ESTE ACEST DUMNEZEU dle Rotring?…

Eu din sumarele mele cunostinte despre Biblie, am ajuns la concluzia ca TOTUL a fost prescris, dictat si palnificat dinainte, iar Fiul lui Dumnezeu a fost , nu ucis,asa cum intelgi dta din Biblie, precum un simplu muritor , ci : SACRIFICAT, ptr. a spala pacatul primordial pe care omul in mosteneste de la Adam si Eva…Acest pacat spune Biblia , se poate spala numai cu sange…dar nu oricare sange , ci cu sangele Fiului lui Dumnezeu, Isus…

Deci dle Rotring, RE Interpretarea Bibliei , ptr. a scuza antisemitismul, este reciclata de sute de ani…Dta nu ai re descoperit roata ( vezi Pogromurile din europa sec. XIII,XIV,XV,etc)

O alta intrebare dle Rotring:

CE fel de dumnezeu ar fi Dumnezeu, in opuinia dtale de crestin daca acest dumnezeu ,ar alege un popor,face un contract cu acest popor, il binecuvanteaza,ajuta si protejeaza, iar mai tarziu acest dumnezeu, ca un murotor de rand, nu are viziunea sa discearna ca acest popor va rupe contractul cu acest dumnezeu si acest dumenzeu, ca orice om de rand, dupa ce a binecuvantat acel popor, acum o intoarce ca la Ploiesti si blesteama acel popor…Cam ce fel de dumnezeu ar fi acel dumnezeu , in mintea dtale de crestin dle Rotring?…

….va urma…

alamar 12-10-2010 - 20:55

Dle Rotring, ca sa te scutesc : NU EXISTA nici un vers in Biblia coatata(FALS) de dta, in care Dumnezeu sa blesteme pe evrei…

Dle crestin Rotring, nu t-i se pare ciudat, iesit din comun, ca in istoria omenirii, au existat sute si sute de popoare si natii ,care s-au stins precum lumanrea in briza serii, in conditii mult mai blande decat l-au suferit si il sufera ,acest popor ales numit israel?…

Unde sunt gotii,dacii, roxolanii, gepizii, belgii, est.etc…

Revenind la Biblie dle crestin Rotring…eu nu am citit nicaieri in Biblie, mugetele pe care dta pretinzi ca au emanat din pieptul gloatelor ,si anume : ” rastignetel”,rastignestel”…Nu este NICAIERI in BIBLIE aceasta exclamatie…
In schimb gloatele strigau pentru eliberarea lui barabas, strigau numele lui…
Nici macar soldatii romani care au rastignit pe Isus, nu au mugit cuvintele : „rastignetel,rastignestel”…

Probabil ca Biblia pe care dta o citesti a fost tiparita in cancelaria celui de-al Treilea Reich, sau in subsolul tipografiei Garzii de Fier…caci celor doua Biblii pe care noi le citim , difera atat in cuvinte, cat si in idee..

Succes cu precesul de…crestinizare…la care, liber si nesilit de nimeni, te-ai…supus…

oblioo 12-10-2010 - 21:31

In 1948 au navalit in Palestina, strigand ca este o tara fara popor, pentru un popor fara tara. Ce MINCIUNA. Tara evreilor fiinta deja si se numeste BIROBIDJAN.
http://en.wikipedia.org/wiki/Birobidzan

Este o tara absolut sigura fara nicio urma de antisemitism, dupa cum afirma rabinul Mordechai Scheiner. Evreii sunt fericiti si se pot bucura din toata inima lor de Yiddishkeit.

Sigur evreii pot ramane, daca au intentia de a trai in mod pasnic, si in Palestina. Dar trebuie sa respecte pamantul pe care traiesc, Palestina.

oblioo 12-10-2010 - 21:39

Da au fost poporul ales, dar nu ma sunt, pentru ca si-au incalcat legamantul pe care la-u facut cu Dumneyeu..
Cine cunoaste putine teologie de la Sfintii Parintii stii la ce ma refer. La Isaia se vorbeste foarte clar ca Dumnezeu isi va alege preoti si leviti din alte popoare care se vor numi noul Israel iar pe israeliteni ii va lepada pentru ca nu au pazit cuvantul Sau. Noul Israel (de astazi) suntem noi crestinii.
Iar la Sfarsit o ramasita se va mantui din semintia Israelului vechi testamentar.
Peste ei atarna blestemul care si l-au cerut in curtea lui pilat atunci cand au cerut ca Mesia Mantuitorul Iisus Hristos sa fie rastignit, au strigat: “Sangele lui asupra noastra si asupra urmasilor nostri” de atunci ei si-au incetat continuitatea de a se numi “Popor ales”.
Si acest blestem va atarna peste ei pana atunci cand Il vor recunoaste pe Iisus Hristos ca Mesia cel trimis lor si nu numai lor.
Mantuitorul Hristos spune foarte clar: “Nimeni, nu vine la Mine decat prin Tatal ! ” Deci niciun evreu oricat ar fi el ruda cu Avraam si ereditar si spiritual si cum vreti voi nu poate sa vina la Dumnezeu Tatal decat prin Dumnezeu Fiul.
De ce ? Pentru ca se fac vinovati de Jertfa Mantuitorului Hristos de pe Sf. Cruce pe care o necinstesc.
In Evanghelia lui Ioan, Cap.8 exista o discutie intre iudeii de atunci si Mantuitorul Hristos unde mai clar se spune despre fiii pierzarii:
37. Ştiu că sunteţi sămânţa lui Avraam, dar căutaţi să Mă omorâţi, pentru că cuvâtul Meu nu încape în voi.
38. Eu vorbesc ceea ce am văzut la Tatăl Meu, iar voi faceţi ceea ce aţi auzit de la tatăl vostru.
39. Ei au răspuns şi I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă aţi fi fiii lui Avraam, aţi face faptele lui Avraam.

oblioo 12-10-2010 - 21:42

40. Dar voi acum căutaţi să Mă ucideţi pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta.
41. Voi faceţi faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu.
42. Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu are fi Tatăl vostru, M-aţi iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieşit şi am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis.
43. De ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Fiindcă nu puteţi să daţi ascultare cuvântului Meu.
44. Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

un crestin 12-10-2010 - 21:45

Psalmul 137

1 Pe malurile riurilor Babilonului, sedeam jos si plingeam, cind ne aduceam aminte de Sion.
2 In salciile din tinutul acela ne atirnaseram arfele.
3 Caci acolo, biruitorii nostri ne cereau cintari, si asupritorii nostri ne cereau bucurie, zicind: Cintati-ne citeva din cintarile Sionului!” –
4 Cum sa cintam noi cintarile Domnuluipe un pamint strain?
5 Daca te voi uita, Ierusalime, sa-si uite dreapta mea destoinicia ei!
6 Sa mi se lipeasca limba de cerul gurii, daca nu-mi voi aduce aminte de tine,daca nu voi face din Ierusalim culmea bucuriei mele!
7 Adu-Ti aminte, Doamne, de copiii Edomului, cari, in ziua nenorocirii Ierusalimului,ziceau: Radeti-l, radeti-l din temelii!”
8 Ah! fiica Babilonului, sortita pustiirii, ferice de cine-ti va intoarce la fel raul pe care ni l-ai facut!

un crestin 12-10-2010 - 21:59

acolo este vorba de marii preoti si farisei. nu de tot poporul evreu.

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult