Acasa BusinessEconomic BCR: Riscam majorarea TVA

BCR: Riscam majorarea TVA

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Majorarea TVA sau a unor accize ar putea deveni solutii pe care statul ar putea sa le ia in considerare daca nu va reusi reducerea cheltuielilor din sectorul public, avertizeaza analistii. “Daca nu reducem cheltuielile publice, majorarea TVA in 2011 ar putea fi una dintre optiunile discutate”, este de parere economistul-sef al Bancii Comerciale Romane, Lucian Anghel.


El sustine ca opinia publica trebuie corect informata si ca in perioada urmatoare statul va fi nevoit sa ia unele masuri nepopulare, fie pentru cei din sectorul bugetar, fie masuri care sa afecteze intreaga populatie. “Cheltuielile pe care le vedem nu pot fi sustinute cu veniturile pe care le avem”, declara Lucian Anghel. Potrivit datelor prezentate de BCR, cheltuielile cu asistenta sociala au crescut in primele doua luni ale acestui an cu 17,6% fata de anul anterior. In conditiile in care se pastreaza tendinta de crestere a cheltuielilor din sectorul public, statul va fi nevoit sa gaseasca surse suplimentare de finantare pentru a realiza investitii in infrastructura. Lucian Anghel este de parere ca in 2010 si 2011 statul ar putea lua masuri de reducere a chetuielilor, 2012 fiind un an electoral. De asemenea, masura reducerii veniturilor din sectorul public chiar daca ar avea un impact negativ pe termen scurt asupra economiei este preferabila majorarii taxelor care ar avea impact pe termen lung si consecinte mult mai grave, cum ar fi reaprinderea inflatiei.  

Optimism rezervat 

Chiar daca prognoza BCR indica o revenire a cresterii economice incepand din acest an, Lucian Anghel sustine ca aceasta trebuie luata ca atare si ca pot interveni modificari ale ei, asa cum s-a intamplat anul trecut. “2009 a fost un an pe care sper sa nu-l mai inatalnim in urmatorii 10 ani. Schimbam prognoza de la luna la luna”, a explicat Anghel. Cu acesata rezerva, BCR anunta o crestere economica pentru 2010 de 1,9% si de 3% pentru 2011, cu toate ca anul viitor nu este vazut cu mult mai bun decat acesta. Mai rau este ca in 2010 rata somajului va ajunge la 9,4% la finalul anului, in crestere fata de 7,8% la finalul lui 2009. Iar rata somajului nu va scadea prea curand, pentru anul urmator fiind anuntat un somaj de 9,1%. In ceea ce priveste cursul valutar, analisti BCR sustin ca optima ar fi o rata de schimb de 4,1 – 4,2 lei pentru un euro. O apreciere mai pronuntata a leului fata de euro va avea impact negativ asupra exportului, iar cei care lucreaza pentru afara s-ar putea sa fie nevoiti sa reduca din costuri, inclusiv prin reduceri de personal.

0 comentariu

un crestin 12-10-2010 - 22:01

ca buna ziua ca Netanyahu n-are cu cine povesti.

Rotring 13-10-2010 - 02:04

Evanghelia dupa Ioan, Cap. 19, versetul 6

„Când L-au văzut deci arhiereii şi slujitorii au strigat, zicând: Răstigneşte-L! Răstigneşte-L! Zis-a lor Pilat: Luaţi-L voi şi răstigniţi-L, căci eu nu-I găsesc nici o vină.”

Evanghelia dupa Ioan. Cap. 19, versetul 15

„Deci au strigat aceia: Ia-L! Ia-L! Răstigneşte-L! Pilat le-a zis: Să răstignesc pe Împăratul vostru? Arhiereii au răspuns: Nu avem împărat decât pe Cezarul. „

p.s. – nu va cer sa-mi cereti scuze pentru ca nu ma stept din partea dumitale la gesturi normale, firesti sau de smerenie.

Rotring 13-10-2010 - 02:21

Evanghelia dupa Marcu, cap. 15, v. 13-14:

Ei iarăşi au strigat: Răstigneşte-L!
Iar Pilat le-a zis: Dar ce rău a făcut? Iar ei mai mult strigau: Răstigneşte-L!”

Evanghelia dupa Matei, cap. 27, v. 22-24

„Şi Pilat le-a zis: Dar ce voi face cu Iisus, ce se cheamă Hristos? Toţi au răspuns: Să fie răstignit! A zis iarăşi Pilat: Dar ce rău a făcut? Ei însă mai tare strigau şi ziceau: Să fie răstignit! Şi văzând Pilat că nimic nu foloseşte, ci mai mare tulburare se face, luând apă şi-a spălat mâinile înaintea mulţimii, zicând: Nevinovat sunt de sângele Dreptului acestuia. Voi veţi vedea. Iar tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!”

Evanghelia dupa Luca, cap. 23, v. 21-23

„Dar ei strigau, zicând: Răstigneşte-L! Răstigneşte-L! Iar el a zis a treia oară către ei: Ce rău a săvârşit Acesta? Nici o vină de moarte nu am aflat întru El. Deci, pedepsindu-L, Îl voi elibera.
Dar ei stăruiau, cerând cu strigăte mari ca El să fie răstignit, şi strigătele lor au biruit.”

urbos 13-10-2010 - 02:38

Ia uite ce scoate in mileniul al treilea, din creierii transformati de gelatina, retardatul „alamar”. Daca voia sa vada cineva o proba despre faptul ca individul e bolnav psihic, iata ca o vede acum.
Cretinul ne vorbeste de „dumnezeu” de ce „spune dumenezeu” de ce „vrea dumnezea”, „pe cine alege” etc. Baga-ti ma bigot bolnav toate astea in cur, du-te apoi la wc si trage apa.
Lasnad la o parte ca individul e total dement si incult, punand intrebari care mai de care mai cretine, de genul unde-s gotii si altele, taratura se screme sa jigneasca romanii, care ar fi cersit sa fie lasati sa existe(!). Unde ai vazut tu asta mai cretinule? Asta au facut ma roamnii, dezaxatule, cei care spre exemplu n-au fost cuceriti de turci niciodata? Ce istorie stii tu ma tammtitule? Ha ha ha ha! Daca tu esti roman, tu intr-adevar esti o mutatie, un degenerat, o taratura asa cum tu descrii, tu, care esti in stare sa emiti asemenea tembelisme, in timp ce lingi cururile infecte ale altora, ale jidanilor ca ultima sluga. Asta in timp ce jidanii sint ca tiganii, niste cersetori ordinari, niste paraziti, niste sarlatani, hoti si criminali carora le-au facut altii stat, care si acum traiesc din banii altora, se apara cu ajutorul altora, ultimii primitivi scelerati ai planetei, ramasi la mizeria lor barbara de „vechi testament”, daca tot iti place subiectul.
Spanzura-te ba habotnic primitiv, ca n-ai ce cauta in secolul asta, nici tu, nici jidanii tai.

urbos 13-10-2010 - 02:44

N-are sens sa-ti bati capul, individul e bolnav psihic. Probabil ca citeste biblii tiparite de Bush, soptite la ureche de jidani.
Linge cururi jidanesti, isi injura tara si se crede demn. Spune numai imbecilitati dar se crede citit. O da cu „dumnezeu” ca argument si se crede om civilizat al anului 2010.

Rotring 13-10-2010 - 03:00

Dumneata m-ai acuzat printre altele ca nicaieri in Biblie, Dumnezeu nu a blestemat pe poporul cel ales al lui. Te inseli, domnule. Si te inseli pt. ca dumneata nu ai citit Biblia.

Iata unda dintre dovezi ca Dumnezeu si-a blestemat poporul sau cel ales:

Cartea lui Iosua Navi, cap. 7 v. 10-13

„Iar Domnul a zis către Iosua: „Scoală, pentru ce ai căzut cu faţa la pământ? A păcătuit poporul şi a călcat legământul Meu pe care l-am încheiat cu el; au furat din lucrurile date spre nimicire, au minţit şi le-au pus printre lucrurile lor. De aceea fiii lui Israel n-au putut sta împotriva vrăjmaşilor lor şi au fugit înapoi, căci au căzut sub blestem şi nu voi mai fi cu voi de nu veţi ridica blestemul dintre voi. Scoală dar şi sfinţeşte poporul şi zi: Sfinţiţi-vă pentru mâine; căci aşa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Blestemul e în mijlocul tău, Israel. De aceea tu nu poţi să stai împotriva vrăjmaşilor tăi până nu vei îndepărta din mijlocul tău blestemul.”

Este pentru prima oara in viata mea cind comentez ceva pe forum si a trebuit sa dau peste un incult ca d-ta. Mai bine nu mai intram.

un crestin 13-10-2010 - 04:58

un administrator al imperiului roman, un comisar european asa cum vedem la televizor, s-a intalnit cu Isus Christos:
– Pentru ce ai venit ?”
– Am venit sa marturisesc adevarul, raspunde Isus. La care Pilat din Pont zambeste, apoi pleaca. stiind ca orice discutie despre adevar este infinita. Ce este adevarul ?, nu: cine este adevarul?

Pilat din pont s-a intalnit cu fiinta adevarului, cu adevarul intruchipat, iar aceasta intalnire ratata este mostenirea cea mai cumplita a Europei occidentale…

Aceasta lume, a lui Pilat din Pont, rateaza intr-una spalandu-se pe maini…

(Dan Puric – Omul Frumos)

un crestin 13-10-2010 - 05:03

Alamar este un om frumos care urca astazi pe o scara infruntand nu nunmai turma care coboara, dar si insultele ei.

alamar 13-10-2010 - 14:31

Dle crestin Rotring, te org sa ccepti EROAREA pe care am scris-o…

Evident dta ai dreptate si eu NU!…

Am omis versurile respective.Imi cer scuze…Procesul de a studia si intelege Biblia este nonstop.

Deci te rog accepta scuzele mele(sunt sigur ca dta ca crestin,le vei accepta)…

Acum…Despre belstemul; asta de care vorbesti…

Reciteste-ti versurile pe care te bazezi..
Dumnezeu NU a scris :” Eu te blestem”…Ci ,ca blestemul este in mijlocul vostru”…In acest caz putem asocia cuvantul blestem cu : pacat!…care in Biblie sunt sinonime…

In Biblie sunt zeci de cazuri si momente in care Dumnezeu pedepseste,adesea spru , si chiar ucide, evreii care au pacatuit impotriva LUI…Aceatsa NU ECHIVALEAZA ,asa cum interpretezi dta Biblia, ca o pedeapsa COMUNA, COLDECTIVA, ca un blestem general si final impotriva Israelului…

Acum…Te rog raspunde la intrebarile pe care le-am pus anterior…

Dle Roring, mie personal imi pare bine ca ai decis sa participi pe forum.Participarea dtale produce deja roade.M-ai corectat, si deci m-ai ajutat de a nu propaga si repeta in cotinuare un falss…Ptr. aceasta iti multumesc..

Ptr. acum eu voi ignora atacurile dtale la pesoana( ne crestinesti), si sper ca vom comunica in continuare pe acesta tema,si altele…

Eu deasemnea ignor ptr. acum,a socierea dtale cu excrementul asta uman , numit: sobru, sau urbos…ptr. ca se pare ca esti nou pe forum si nu esti la curent cu caracterul acestui esec al naturii…

Dle Rotring…pstarea #23…hmm.acest Iosua Navi…nu-mi amintesc de prezenta acestui personaj in Biblie…imi amintesc de Matthew and John dat nu de …Navi…

Incehei dle crestin Rotring, multumind-ti ptr. oferta dtale generoasa de a=-mi oferi o Biblie…Nu este necesar…

Sper sa mai vorbim, minus…insultele ne crestinesti

Din nou : Imi cer scuze ptr. eroare…

urbos 13-10-2010 - 14:48

Ce pretentii pe matale de la crestini, tz tz tz… lingi cururi jidovesti dar vrei tratament crestinesc. Esti tare jmecher este? Tipic jidanesc.

alamar 13-10-2010 - 15:21

Dle R, acum ca am clarificat chestia rastignirii, eu propun sa revenim la subiectul la mana,cel din articol…

Ptr. a economisi timp,eu cateva intrbari, directe,ptr. dta dle R:

Care este opinia dtale, vizavi de subiectul la mana?…

Dta ce crezi?…Are poporul evreu dreptul la o tara, un stat?…sau nu?..

Daca nu are, atunci CINE sunt …inteleptii…Lumii…judecatorii, arbitrii si legea ?…

Daca evreii nu au drept la un stat, atunci ce alt popor nu are drept la un stat?…
Care sunt bazele , motivele, ptr. care NUMAI evreii , nu au drept la un stat?…

Ptr. a simplifica lucrurile, dle R, te rog sa raspunzi la aceste intrebari,la inceput, asa cum ai facut initial, bazate pe intelegrea dtale a…crestinismului…duapa aceasta putem plonja in Istorie, politica, etnie,eugenism ,antisemitism ,etc…

Multumesc anticipat…

Problema blestemului in totalitate si pentru totdeuna a evreilor de catre Dumnezeu, asa cum intelegi dta din Biblie, o vom continua in viitor(sper)…

Dar, pana atunci , eu te las cu un gand…

Sa presupunem de dragul discutiei, ca intr-adevar, Dumnezeu blesteama un popor, in acest caz pe evrei…Dta ce crezi, ca un crestin, aceasta interpretare a Bubliei, da lumina verde ne evreilor de a actiona direct , indirect sau in mod pasiv , ca spectatori, la raderea de pe fata pamantului se semenilor,lor, in acest caz , evreii?…Te rog sa rumegi aceasta idee…

Rotring 13-10-2010 - 15:25

Ma fac obligat, insa , sa va raspund si altor acuzatii, sau rele intentii de care va folositi atribuindu-mi epitetul de „crestin”. De unde sti dumneata ca eu sint crestin? De unde esti d-ta atit de sigur de crezul meu? Dar nu te-ai intrebat daca nu cumva sunt moonist, sau budist, sau yogin, musulman, sau pur si simplu ateu? De ce va lansati in discutii cu niste anonimi despre care nu stiti absolut nimic, si avansati criterii de valoare fara nici un fundament? Ca sa nu mai adaug faptul acesta de a va victimiza acuzindu-ma ca v-as fi jignit cu ceva. Va rog sa-mi reproduceti din opiniile mele adresate d-stra, o dovada prin care sa va sustineti aceasta acuzatie.

Eu nu cred ca trebuie sa va destainui d-stra credinta pe care am adoptat-o. Creatorul acestui univers, cum s-o fi numit el, am inteles ca ne-a creat pe noi oamenii cu deplina libertate de alegere. De aici, cred eu, si multitudinea aceasta de credinte. Fiecare crede in cine vrea el si ce doreste el. Nu vad de ce crezi d-ta ca uncrestin este mai valoros decit un necrestin. Iar in ceea ce te priveste pe d-ta, daca te declari crestin, atunci ar trebui cumva sa-ti revizuiesti comportamentul in scris pe un forum si sa te manifesti ca un crestin, adica sa fi crestin si in fapte nu numai declarativ.

Rotring 13-10-2010 - 15:31

Stimate domn eu am intrat pe acest forum si am facut o observatie cu dorinta de a corecta spusele unei doamne sau domn cu numele de Nelida, la cele afirmate in mesajul dumneaei sau a dumnealui privitor la „poporul ales al lui dumnezu”. Atit si nimic ma imult. Cit priveste „chestiunea” asa cum va exprimati d-stra de la acest subiect de presa eu imi rezerv dreptul de a nu mi-o expune in public. Multumesc pentru intelegere.

alamar 13-10-2010 - 15:55

Dle R…din lipsa de detalii , te rog sa ma crezi…NU ….inteleg decizia dtale, de a nu-ti expune opinia pe aceasta tema in public…Din nou : din cauza lipsei de informatii…

Dar doresc sa stii ca, chiar daca nu inteleg aceasta decizie, eu o : RESPECT…

Totusi sper ca vei decide in viitor sa participi pe acest forum si sa-ti prezinti public opiniile…

Din nou : Multumesc ptr. corectie…

Sanatate…

Rotring 13-10-2010 - 15:56

Domnule alamar, eu citesc foarte mult din presa romaneasca de pe internet, adaugind lecturilor mele si interventiile de pe forumurile ziarelor electronice pe care le parcurg a multor anonimi. Am fost tentat o singura data sa intru pe un forum si am simtit imediat pe prorpia mea piele frustrarile pe care ti le creeaza un forum. E regretabil. Cu totii ne exprimam dezaprobarile noastre privind discutiile dintre politicieni (si nu numai) referitor la tipul discursurilor lor, pline de invective, de sarcasme, de jigniri, dar noi, participantii la forumurile ziarelor suntem cu mult mai recalcitranti, facind aceleasi greseli ca ale celor pe care ii dezavuam.

Observ din ce in ce mai mult o alunecare extrem de periculoasa spre un tip de violenta verbala care trebuie sa dea semne de intrebare specialistilor in sociologie, psiho-sociologie sau pur si simplu specialistilor in psihologie comportamentala. E regretabil ca noi oamenii acestui timp nu suntem capabili sa comunicam intre noi in limitele decentei si ne aparam sau sa ne impunem opiniile pe un fond al violentei verbale de cea mai joasa calitate fara sa ne intrebam la ce poamanifestari? Dar, se prea poate ca traim intr-un timp marcat de frustrari generale si personale care gasesc in forumrurile ziarelor de pe internet locuri pentru defulari, ceea ce, inca o data o spun, e de-a dreptul intolerabil.

Cu acestea zise, ma retrag la locul meu de simplu cititor.

Va doresc pace si liniste sufleteasca.

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult